Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
TCG Bayraktar denizle buluşmaya gün sayıyor
Dünyanın en büyük çıkarma gemilerinden olan ve 60 ton ağırlığında 20 tankı, 350 amfibi komandosunu karaya çıkarabilen ‘TCG Bayraktar’ cumartesi günü törenle denize inecek. Deniz Kuvvetleri için Tuzla’da inşa edilen gemi 18 deniz mil sürat yapabiliyor...



Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Tuzla’daki Anadolu Tersanesi’nde yapılan dünyanın en büyük amfibi çıkarma gemilerinden ‘TCG Bayraktar’, 3 Ekim günü denizle buluşacak. Aynı anda 20 tankı ve 350 amfibi komandosunu kıyıya indirebilecek gemi büyük oranda Türk mühendisleri tarafından tasarlandı. Denizaltı ve savaş uçaklarına karşı üstün savunma sistemine sahip, 566 kişiyi açık denizde 1 ay barındırmaya yetebilecek donanıma sahip gemi 140 metre boyuyla dikkat çekiyor. TCG Bayraktar’ın en önemli özelliklerinden biri de 2 metreden daha az derinlikteki kıyıya bile asker ya da zırhlı araç sevkiyatı yapabilmesi. Bayraktar’ın denize indirme törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Donanmaya yeni güç

Gücünü her geçen gün arttıran Türk Deniz Kuvvetleri, dünyanın en büyük çıkarma gemilerinden birine sahip oluyor. Tuzla’daki Anadolu Tersanesi’nde yapımı tamamlanan 140 metre boyundaki çıkarma gemisi denize indirilmeden önce Milliyet’e tanıtıldı. Değişen savaş koşulları ve stratejik dengeler nedeniyle ihtiyaç duyulan çıkarma gemisi hem amfibi (denizden karaya) harekat hem de ateş desteği amacıyla kullanılabilecek.

Üstün taşıma özelliği

LST(Landing Ship Tank) model olan Bayraktar adlı geminin en büyük özelliği aynı anda 20 tankı çok uzaklardaki kıyıya ulaştırabilmesi. Toplam bin 200 ton ağırlığındaki zırhlı aracı taşıma kapasitesine sahip TCG Bayraktar’ın inşası tamamlanırken, iç donanımının ve testlerinin ardından Türk donanmasındaki görevine başlayacağı öğrenildi. Anadolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süalp Ürkmez, Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından yaptırılan geminin yüzde 70 oranında Türk mühendisliğinin ürünü olduğunu söyledi. Bayraktar’da Milgem Projesi’ndeki savunma sistemlerinin kullanıldığını belirten Ürkmez, “Gemi, savunma sistemleri kadar üstün taşıma kapasitesi ile de dünyadaki pek çok örneğinden çok farklı. Denizaltılardan atılacak torpidolara karşı kendini savunabilen, savaş uçaklarına karşı sistemleri olan çıkarma gemisi 566 kişinin aynı anda barınabileceği kadar da büyük bir alana sahip” dedi.

Savunma sistemi

Geminin savaş yönetim sistemi ve yazılımının ise Aselsan ve Havelsan tarafından yapıldığını belirten Ürkmez; “Gemi sadece Akdeniz’de değil uzak denizlerin uluslar arası sularında da emniyetle seyir yapabilir. Doğal afetlerde yardım amacıyla da görevini yerine getirebilir. Balistik füzelere karşı savunma sistemi ile donatıldı. Yerli ve özgün tasarımı ile tamamen çelikten üretilen gemi 15 tonluk helikopterin manevra yapmasını sağlayan piste sahip. Türk sanayinin ne kadar güçlü olduğunu gösterecek kadar hepimize gurur veren bir gemi” diye konuştu.


Ardından TCG Sancaktar geliyor

10 ayda tamamlanan amfibi tank çıkarma gemisi TCG Bayraktar, 3 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İSMAİL DEMİR’in de katılacağı törenle denizle buluşacak. Tank Çıkarma Gemisi olarak denizcilik diline giren TCG Bayraktar, ana görevi denizden karaya yapılacak harekatlar. Aynı zamanda yüksek ateş gücü olan gemi 140 metre uzunluğunda. 20 metre genişliğinde ki TCG Bayraktar 2 metrede daha az derinlikte ki kıyıya bile harekat yapılmasını sağlıyor. 60 ton ağırlığında 20 tankı, 350 amfibi komandosunu karaya çıkartabilen gemi,18 deniz mil sürat yapabiliyor. 30 gün boyunca denizde kalabilen gemi, 6 bin deniz milini yakıt ikmali yapmadan gidebiliyor. 12 subay, 51 Astsubay, 66 er personeli olan gemide 566 kişi aynı anda kalabiliyor. Bin 100 metrekare güvertesi alanı, 690 metrekare açık güverte alanı bulunan gemi 15 tonluk bir helikopteri de taşıyabiliyor. Şubat 2017’ye kadar donanımı ve deniz testleri yapılması planlanan TCG Bayraktar Şubat 2017’de Donanmamıza katılacak. Aynı özelliklere sahip ikinci gemi olan TCG Sancaktar’ın inşasına da hemen başlanırken 8 ay sonra denize indirilmesi ve Ekim 2017’de donanmaya katılması planlanıyor.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 01.10.2015




Share |




YORUMLARINIZ


Yerli malı Türk'ün malı.
Amerikadan alınan, Coni artığı hurdalardan ,bin kat iyidir.

Yazan: can ferligil - 2.10.2015 06:51:28


DAHADA İLERİYE İNŞALLAH
Ben aynı sınıf 1940 yapımı amarikadan aldığımız gemide askerliğimi yaptım bizim çocuklarımız kendi gemimiz ve kendi yaptığımız tanklarda uçaklarda askerlik yapacakya çok çok gururluyum allah daha güzellerini yapmamızı nasip etsin
Yazan: KAZIM İNCE - 1.10.2015 17:41:38




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BARBAROS Yatçılık
 ASYA Nakliyat Ve ..
 BAASE & ELSEK
 KAŞ Diving
 DENSAN Denizcilik
 SANBER Denizcilik..
 SİNOMAR Denizcili..
 GM Denizcilik Kur..
 İDÇ Denizcilik
 GİRİT Yatcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim