Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Midilli belediye başkanı mültecilerin gemilerle taşınmasını önerdi
Sığınmacı krizine çare arayışları sürüyor.. Midilli adası belediye başkanı Galinos, "Türk sahillerinden gemi temin edip, mültecileri Midilli’ye getirtelim. Bu sorunu çözmez, ama ölümler azalır” açıklaması yaptı. Uluslararası bir yardım kuruluşu, Yunanistan'a geçmeye çalışırken 70 çocuğun boğularak öldüğünü açıkladı. Göçmen sorunu Almanya'da ise koalisyon ortakları arasında gerginliğe yol açtı.



Ege Denizi’nde, sadece perşembe gününden bu yana Midilli, Rodos, Sisam, Kilimli ve Bulamaç adaları açıklarında 48 sığınmacının hayatını kaybetmesi Yunan yetkilileri harekete geçirdi..

Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos, adadaki morgun ceset dolduğunu belirterek, ölülerin gömülmesi için yeni bir mezarlığa ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Galinos, “Avrupa Birliği, Türkiye ile uzlaşma sağlayamazsa, Türk sahillerinden gemi temin edip sığınmacıları sağlıklı bir şekilde Midilli’ye getirtelim. Bu sorunu çözmez ama ölümler azalır” dedi.

"Çocukları Kurtarın" adlı uluslararası yardım kuruluşu, Bodrum sahillerinde cesedi bulunan küçük Aylan'ın ölümünden bu yana, Türkiye'den Yunanistan'a gitmeye çalışırken 70'den fazla çocuğun daha boğularak öldüğünü duyurdu.

Soğuk hava depolu bir kamyonun içerisinde Türkiye’den Bulgaristan’a geçmeye çalışan, aralarında 58 çocuğun bulunduğu 129 sığınmacı, Bulgar polisi tarafından yakalandı.

İsviçre'nin ise, sığınmacılara geçici barınma sağlamak amacıyla bir İsveç mobilya şirketinden 17,5 metrekare büyüklüğünde 200 ev satın alacağı kaydedildi...

Ağustos ayından bu yana 3 bin 899 sığınma başvurusu yapılan İsviçre, önümüzdeki iki yıl içinde 5 bin mülteci kabul etmeyi planlıyor.

Göçmen krizi Almanya'da koalisyon ortakları arasında gerginliğe yol açtı.

Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, "Sığınmacıların yoğun akını nedeniyle ülkemizin yaşadığı zorlu durum karşısında, Hristiyan Demokrat Birlik ve Hristiyan Sosyal Birlik arasındaki tartışma, hükümeti tehdit ediyor" diye konuştu.



Kaynak: Kanalb
Eklenme tarihi: 02.11.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATUNCO Shipping
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 SELMAR Denizcilik
 SAFİR Gemi Tasima..
 BLUETANKERS
 MOST Denizcilik
 POLARİS Denizcili..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 H M Denizcilik
 YAKAMOZ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim