Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
THY aktarmalı Karayip turları
THY ile Royal Caribbean işbirliğinden, uygun fiyatlı tropik tatil fırsatı çıktı. Miami’ye uçan THY ile anlaşan şirket, dev gemilerle 1490 euro’dan başlayan fiyatlarla Karayipler’e götürüyor.

Dünyanın en büyük cruise firması olan Royal Caribbean, Miami’ye sefer başlatan Türk Hava Yolları’yla işbirliğine gitti. Royal Caribbean, söz konusu işbirliği çerçevesinde 1.490 euro’dan başlayan fiyatlarla yerli turisti Karayipler ve Bahamalar’a cruise gemileriyle götürecek.

Royal Caribbean Türkiye İletişim ve Pazarlama Direktörü cihangir Canıyılmaz, Miami hattı sayesinde uygun fiyata, kaliteli kruvaziyer turizmini Amerika kıtasına taşımaya başladıklarını belirterek, “THY ile işbirliğimizi sürdürmek istiyoruz. Denizde Royal Caribbean, havada THY, eşdeğer kalitede denilebilir. Dolayısıyla bu iki büyük ve önemli markanın sağladığı hizmetler birbirini tamamlıyor” ifadesini kullandı. Canıyılmaz, işbirliği çerçevesinde misafirlerin, Türkiye’de bir hafta tatil fiyatına, Miami ve dünyanın en güzel adalarını görebileceğini vurguladı.

Canıyılmaz, “1 tam, 1 yarım” kampanyasıyla da kabinde ikinci kişinin yüzde 50 indirimli seyahat edebildiğini, böylece kişi başı fiyatın 1.490 ve 1.990 euro’dan başladığını kaydetti. Şirket, uçak ve 1 gece Miami konaklaması dahil 1.490 euro’ya “Majesty of The Seas” ile 4 gece 5 gün Bahamalar, 1.990 euro’ya “Allure” ve “Oasis of The Seas”le 7 gece 8 gün Karayipler seyahati yaptırıyor.



Gemiyle 95 bin kişi

Kruvaziyer turizmi açısından Türkiye’nin çok uygun bir ülke olduğunu vurgulayan Canıyılmaz, “Yılda ortalama 95 bin kişi cruise gemileriyle seyahat ediyor. Bunun 9 binini ise Royal Caribbean yolcuları oluşturuyor” dedi. İstanbul, Kuşadası, Fethiye, Dikili, Sinop ve Trabzon limanlarına uğradıklarını belirten Canıyılmaz, “2016 hedefimiz 12 bin kişi. Bir sonraki aşamada bunu 20 bine çıkarmayı amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin, dünya kruvaziyer pazarının yüzde 18.6’sını oluşturan “Akdeniz çanağı”nda bulunduğunu kaydeden Canıyılmaz, “Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan dahil toplam 6 ülkenin ortak pazarı olan Karadeniz limanlarına da açılan önemli kapıyız. Öncelikle bu pazarları etkin kullanmamız gerek. Türkiye, kruvaziyer sektöründe ana liman olma özelliklerinin tamamını karşılıyor. İstanbul’un ‘homeport’ haline gelmesi elzem. Bu, diğer turizmin diğer kesimlerini de etkiler” dedi.

35 milyon $’lık kayıp

2016’da altyapı eksikliği nedeniyle İstanbul’a 70’den fazla geminin yanaşamayacağını savunan Canıyılmaz, “Salı Pazarı limanı 3 gemiden fazlasını alamadığından, 70’den fazla gemi İstanbul’a yanaşamayabilir. Bu, 114 bin kişinin Türkiye’ye gelememesi, gelir açısından da 35 milyon dolarlık kayıp anlamına geliyor. Bir geminin liman masrafı da takriben 100-150 bin dolar civarında” diye konuştu.

Zeytinburnu’ndaki “Seaport” projesinin artık zorunluluk halini aldığını da kaydeden Cihangir Canıyılmaz, “Umuyoruz ki bu proje devletin desteğini alır ve en kısa zamanda uygulamaya konulur. Aksi halde 2017’den sonra İstanbul ve Karadeniz’i hiçbir geminin ziyaret etmeme olasılığı söz konusu” dedi. Canıyılmaz, İstanbul’da çok daha büyük gemileri ağırlayabilecek, aynı anda birden fazla geminin yanaşabileceği, tarihi yarımadaya yakın, trafik, indirme-bindirme sorunu bulunmayan, havaalanına yakın noktada büyük bir limana ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti. Canıyılmaz’a göre bu modern limanlar, 3. havalimanı ile eşzamanlı olarak yapılmalı.

Dünyanın en büyüğü geliyor!

Royal Caribbean’ın yeni gemisi olan ve “dünyanın en büyüğü” olarak nitelendirilen “Harmony of the Seas”in Mayıs 2016’da Fransa’da denize ineceğini belirterek, “18 katlı, 24 asansörlü Harmony of The Seas, 6 bin 410 yolcu kapasiteli. Gemi Akdeniz’de Barcelona, Palma de Mallorca, Marsilya Provence, Caprie adası, Florance ve Roma’yı dolaşacak. Tur fiyatları da 1.300 euro’dan başlayacak” diye konuştu.



Gelecek yıl yeni bir kampanyaya daha imza atacağını anımsatan Canıyılmaz, “Celebrity Cruises, 2016 Haziran-Temmuz’da 999 euro’dan başlayan fiyatla İstanbul çıkışlı Akdeniz turlarına başlayacak. 1 hafta sürecek seyahat Roma’da bitecek. Hedefimiz 1.500-2 bin Türk misafir ağırlamak” dedi.

THY Miami Pazarlama Şefi Salih Ahzem Topal da, cruise kampanyasının 25 Ekim’de açılan Miami hattına destek olduğunu söylerken, “Hat açılalı bir ay oldu. Yüzde 80 doluluğa ulaştık. Yeni hat için iyi bir rakam. Seyahat edenlerin yüzde 20’si cruise yolcusu” ifadesini kullandı.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:

- Miami'den THY bağlantılı Cruise seferleri




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 21.11.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HABAŞ Petrol Ürün..
 YOROZ Agency
 ERS Denizcilik
 KEREMPE Denizcili..
 SELEN Denizcilik
 CENKER Denizcilik..
 ATN DENİZCİLİK SA..
 NEW MOON Shipping..
 ARYA SHİPYARD CO.
 FENWICK MARITIME
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim