Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
GAÜ'de ''Denizcilik Örf ve Adetleri Sempozyumu''
Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Denizcilik Kulübü’nün, bu yıl ikincisini düzenlediği “Denizcilik Örf ve Adetleri Sempozyumu” GAU Milenyum Senato Kongre Merkezi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Sempozyumun ilk konuşmasını yapan GAU Denizcilik ve Lojistik Kulübü Başkanı Gamze Nur Yalçın, büyük bir değişim ve gelişim sürecinde olan denizcilik ve ulaştırma sektörü için eğitimli insan kaynağına olan ihtiyacın her geçen gün arttığını belirterek “Çalışmalarımıza kulüpçülük değeri yükleyerek sektörün daha iyi algılanması ve bu alana yenilikler katmaya öncülük eden bir çalışma içindeyiz” dedi.



Denizcilik örf ve adetleri

Daha sonra konuşan Kaptan Osman Eryaşar da denizcilik örf ve adetlerine değinerek “Denizdeki yaşam, konuşmamızın içeriği. Öncelikle gemiye daha ilk adım atacağınız günden itibaren terimlerle birlikte size hoşgeldin diyorlar” dedi. Konuşmasında zaman içinde yok olmaya başlayan adetlere de dikkat çeken Eryaşar “Bizim zamanımızda herhangi bir askeri gemi görüldüğünde bayraklar yarıya indirilirdi, bu bir saygı işaretiydi, günümüzde bu adetlerin kendi içinde kaybolup gittiğini görüyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Denizcilikte kaybolmayacak ve her zaman devam edecek olan şudur: İnsan ırkı kendini bildiğinden beri denizle olan aşkını sürdürebilmek için disiplin ve hiyerarşiden hiç bir zaman kopamayacaktır. Bir gemide disiplin yoksa orada hiyerarşi de yok demektir, dolayısıyla o gemide ekip ruhu da kendiliğinden olmayacaktır”

Denizciliğin zorlukları

Kaptan Cevdet Bakır ise denizciliğin zorluklarına işaret ettiği konuşmasında “Denizcilikte en zor olan, sevdiklerinizden ayrı kalmanızdır. Bunun nedeni de şu anda giymiş olduğunuz üniformanızdır. Tüm dünyaya baktığınızda giydiğiniz üniformaların benzerini görebilirsiniz, sadece işaretler farklı olabilir, çünkü biz bu mesleğe girerek yeni bir milletin üyesi oluyoruz” dedi.

Üniformanın gerekliliği

Sempozyumun son konuşmasını GAU Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü, Uzakyol Kaptanı Efdal Safel yaptı. “Denizcilik örf ve adetleri bizim için hayatidir, üniformanın gerekliliği, kıyafetiniz ve tavrınız çok önemli” diyerek başladığı konuşmasında, şu tavsiyelerde bulundu:

“Herkese eşit davranacaksınız, yapmış olduğunuz işin etik değerlerini bileceksiniz, doğru karar verirken etik değerleri kullanacaksınız. Etik değerler sizi üstün kılacaktır. Kültürel duyarlılık da sizleri ilgilendiriyor ve saygı göstermeniz gerekiyor”



Kaynak: Kıbrıspostası
Eklenme tarihi: 21.11.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VİLLA Denizcilik ..
 AKSU Su Dağıtım T..
 ŞENER Petrol Deni..
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 TCS Denizcilik
 ULUSOY Denizyolla..
 BOCA Denizcilik v..
 IDE Yachting
 CREWMEDITERRENIAN..
 AVRASYA EXPRES
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim