Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Samsun tersanesinde 3 firmanın sözleşmesi iptal edildi
Samsun tersanesinde yatırım yapma vaadiyle anlaşma sağlanan fakat tersane alanına bir çivi dahi çakmayan 3 yatırımcının sözleşmesi iptal edildi.

Samsun'da Ulaştırma Bakanlığı tarafından 17 Ekim 2007 yılında ihalesi yapılan tersanede yatırım yapma vaadiyle anlaşma sağlanan fakat tersane alanına bir çivi dahi çakmayan 3 yatırımcının sözleşmesinin iptal edildiği öğrenildi.

Samsun'da 2002'deki genel seçimlerde kentin gündemine gelen tersane için ilk somut adım 2007 yılında atıldı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından 17 Ekim 2007'de Samsun Tekkeköy Mendirek ve Tersane Limanı inşaatının ihalesi yapıldı. 13 Mart 2008'de mendirek ve liman inşaatına başlandı. Yapım işlemi 2011 yılında tamamlandı ve geçici kabulü gerçekleştirildi. Son olarak 2012'de Liman Başkanlığı'na da devri yapıldı. Yaklaşık bin dönümlük tersane alanındaki 4 parsel yatırımcılara verildi. Aradan geçen zamana rağmen 3 yatırımcı firma tersaneye yatırım yapmadı.

Sözleşmesi iptal edilen Yıldırım Dış Ticaret ve Pazarlama A.Ş; bin 820-2 bin kişiye istihdam, Kanlar Denizcilik İnşaat Nak. Gemi İnşa Sanayi Tic. ve Ltd. Şti; 500 kişiye istihdam, C-M Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş ise 250-500 kişiye istihdam olanağı sağlayacağını belirtmişti.

İŞTE SÖZLEŞMESİ İPTAL EDİLEN YATIRIMCI FİRMALAR

- Yıldırım Dış Ticaret ve Pazarlama A.Ş: 296.387 metrekare alan 1 ve 8 nolu parseller ile bu parseller arasında kalan orman arazisinde, bin 820-2 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak. Firma yatırım tutarını 200 milyon YTL olarak beyan ederken, yatırım süresini ise 2009 olarak açıkladı.

- Kanlar Denizcilik İnşaat Nak. Gemi İnşa Sanayi Tic. ve Ltd. Şti.: 175.397 metrekarelik alan 2 ve 7 nolu parseller ile bu parseller arasında kalan orman arazisinde, 500 kişiye istihdam imkanı tanıyacağını tahahüt eden firma 79.3 milyon YTL'lik bir yatırım yapacak. Firmanın yatırım süresi ise 2012

- C-M Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş: 180.822 metrekarelik alanda 4 ve 5 nolu parseller için tahsis isteyen firma, 250-500 kişiye istihdam olanağı sağlayacak. 27.9 milyon YTL'lik yatırım sözü veren bu firmanında, yatırımı gerçekleştirme süresi 2012



Kaynak: samsunkenthaber
Eklenme tarihi: 27.11.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALYONCU RoRo Shi..
 GENÇ Denizcilik
 İSKENDERUN Deniz..
 UNİTED Maritime
 ADECCO Hizmet ve ..
 AYSA Denizcilik A..
 PACMAR Denizcilik..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 AKSAY
 İNKA
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim