Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
13 ton uyuşturucuyla yakalanan gemiye böyle operasyon yapıldı
Türk Emniyeti ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın, Suriye'den yüklediği 13.6 ton uyuşturucu maddesini deniz yoluyla Avrupa'ya götürürken operasyon düzenlediği, konteynırlarında 13 ton toz esrar bulunan Bolivya Bayraklı M/V JOUDI isimli kargo gemisi Muğla’nın Marmaris ilçesine getirildi.



Türk Emniyeti ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, aldığı bir istihbaratı değerlendirerek, Suriye'den yüklediği 13 ton uyuşturucuyu deniz yoluyla Avrupa'ya götüren, 1972 yapımı, 71 metre boyunda, 13 metre genişliğinde ve 2 bin 510 DWT taşıma kapasitesine sahip, Bolivya Bayraklı M/V JOUDI isimli genel kargo gemisine operasyonun düzenledi. Libya Tobruk Limanı'nın 55 mil açığında yapılan operasyonda, konteynırlar içine gizlenmiş yaklaşık 13 ton uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

“Albatros Harekatı” adı verilen operasyon, TCSG Yaşam ile TCSG Umut, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait Arama-Kurtarma ve Karakol gemileri ve TCSG YAŞAM ve TCSG UMUT ile birlikte bir Sahil Güvenlik Helikopteri, 1 Sahil Güvenlik helikopteriyle bir de Güvenlik uçağı tarafından yapıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı Özel Harekat Timi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 6 Narkotik personeli ve 4 Özel Harekat personelinin de katıldığı operasyonun ardından el konulan gemi, Marmaris’teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na getirildi.

Operasyonla ilgili açıklama yapan Sahil Güvenlik Komutanı Hakan Üstem, 1992’den bu yana yapılan en büyük operasyon olduğunu söyledi. Uluslararası sularda 23 yıl önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın yaptığı “Kısmetim 1”operasyonundan sonra ilk kez bu kadar önemli bir operasyon yapıldığını kaydeden Üstem, “Gemi Bolivya bayraklı fakat sahiplik konusunda kesin bilgi sahibi değiliz. Gemi Paris’e gidecekmiş gibi hareket etse de yön değiştirdi ve operasyonu yaptık. Gemi personeli gemiye çıkmamamıza engel olmaya çalıştı. İlk müdahaleyi helikopterle havadan, ardından da hücumbotlarla yaptık. Yapılan aramada konteynırlar içine gizlenmiş çok miktarda toz esrar ele geçirildi. Detaylı aramalar devam ediyor” dedi.

“Gemi eğer herhangi bir ülkenin karasularına girseydi, o ülkeden izin almadan operasyon yapamazdık” diyen Üstem, operasyonda silah kullanılmadığını, 10 personelin gözaltına alındığını sözlerine ekledi.



Kaynak: İHA
Eklenme tarihi: 07.01.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SİMPLYDİVİNG
 SERMAR Denizcilik
 İSTANBUL MARİNE P..
 KOÇ Topluluğu
 DEAR B Ltd.
 HEDEF Shipping
 TURGUT OKAN Deniz..
 TUBA Denizcilik
 DEN-TA Denizcilik
 ASLI Deniz Taş. V..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim