Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye, IMO'da yeni bir yapılanmaya gidiyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nde (IMO) Londra Büyükeçiliği'nden bağımsız olacak Büyükelçi statüsünde Daimi Temsilcilik için düğmeye bastı.

Türkiye, dünya denizcilik sektörünün çatısı konumunda bulunan ve Birleşmiş Milletlere alt ihtisas teşkilatı olan Uluslararası Denizcilik Örgütü'nde (IMO) yeni bir yapılanmaya gidiyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yapılanma ile Uluslararası Denizcilik Örgütü'nde (IMO) görev yapacak ve Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği'nden bağımsız olacak olan IMO nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği açılması için çalışmalara başlandı.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatı ile hazırlanan yeni yapılanmada, Merkezi Kanada'nın Montreal şehrinde bulunan Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) nezdinde Daimi Temsilciliği eşdeğerinde olacak olan IMO nezdinde Daimi Temsilcilik, Büyükelçilik statüsünde temsil edilecek.

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği'nden bağımsız olacak olan IMO nezdinde daimi temsilcilik, Büyükelçilik statüsünün dışında ayrı bir rezidansı ve denizcilikte uzmanlaşmış bir çalışma ekibi olacak. Türkiye'nin IMO nezdinde Daimi Büyükelçisi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile koordinasyonda olmasına rağmen, kadrosu Dışişleri Bakanlığı'nda yer alacak.

TÜRKİYE, IMO'DA NASIL TEMSİL EDİLİYOR?

Türkiye, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nde (IMO) Birleşik Krallık nezdinde Londra Büyükelçisi kanalıyla temsil ediliyor. Türkiye'nin Londra Büyükelçisi aynı zamanda IMO Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi görevini de üsleniyor.

Diğer taraftan, IMO'da güncel gelişmeleri takip etmek amacıyla, IMO Genel Kurulu'nun Türkiye Masasında görev yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın belirlediği bir uzman temsilci, Dışişleri Bakanlığı kadrosuna alınarak Londra Büyükelçiliği'nin emrinde IMO Uzman Temsilci Müşaviri olarak görev yapıyor.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı (Recep Canpolat)
Eklenme tarihi: 16.01.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 COBRA Yachting-Bo..
 ORSA Tanker İşlet..
 DEKAMAR
 YENAL Gemi İşletm..
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 VATAN PLASTİK San..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 DEK Shipping
 ALZE Turizm
 TOPKAPI GROUP
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim