Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Medceziri unuttular iskelelerin revizyonu boşa gitti
İzmir'de yeni gemilerin mevcut iskelelere yanaşması için geç de olsa başlatılan revizyon çalışmalarının eksik yapıldığı ortaya çıktı. Pasaport, üç ay sonra yeniden revizyona alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 117 milyon euroya ihale ettiği yeni nesil karbon kompozit gemilerin şartnameye uymamasından, geçici kabulündeki aksaklıklardan, eksiklerin giderilmesi için tekrar tekrar Yalova'daki tersaneye gönderilmelerinden sonra bu kez de gemi-iskele uyumu sağlanabilmesi için yapılan çalışmalardaki sıkıntılar baş ağrıtıyor. Yeni nesil gemilerin güvenli olarak yanaşabilmesini sağlamak adına geç de olsa mevcut iskelelerde revizyon çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi'nin, bu kez de medceziri (gelgit olayı) hesaba katmadığı ortaya çıktı. Denizde sular çekilince iskele ile gemiler arasında kot farkı oluştu. Ekim 2015'de tamamlanan çalışmaların ardından Pasaport İskelesi yeniden revizyona girdi. 574 bin 200 liraya Alsancak Vapur İskelesi ile birlikte ihale edilen Pasaport İskelesi'ndeki tadilat projelendirilirken yılın belli dönemlerinde meydana gelen medcezir olayı düşünülmedi. Medcezir nedeniyle İzmir Körfezi'ndeki su seviyesi düşünce yeni nesil gemiler ile iskele arasında kot farkı oluştu. Buna bir de gemilerin tam kapasiteyle yolcu taşıması eklenince gemilerin iskeleye yanaşması mümkün olmadı.

DENİZCİLİĞİ BİLMİYORLAR

Pasaport İskelesi'nin kısa süre içinde tekrar tadilata alınmasını değerlendiren Gemi İnşa Mühendisi Ünal Özsır, "Koylarda medcezir olayı az veya çok yaşanır. Bu olay iskele yapımında dikkate alınmalıdır. Ayrıca yeni nesil gemilerin yolcuları baş kısmından indirip bindirmesinden dolayı iskeleye yanaşırken ön bölümde bir yığılma oluyor. Geminin baş kısmı trimleniyor (denge kaybı yaşanıyor). Dolayısıyla geminin ön tarafı suya daha çok girdiği için iskeleler yapılırken bunlar kıstas alınmalı. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi, denizciliği bilmiyor. Gemi çalıştırmayı bilmiyor. Gerek gemilerin teslim alınışı, gerekse iskele tadilatı gibi konularda sıkıntı yaşanmaması için teknik ve uzman kadronun gerçekten iyi seçilmesi gerekiyor. Bugüne kadar denizde çalışmamış firmalara kişilere iskele projeler hazırlatılıyor. Pasaport İskelesi'nde yaşanan bu sorun bunun kanıtı olarak görülüyor" dedi.

PARALAR BOŞA HARCANIYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin yeni nesil gemiler ile ilgili geçmişte yaptığı sıkıntıları hatırlatarak tepki gösteren Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakkı Toros, "Bir iş hep on defa yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi, gemilerin alımında, tesliminde olduğu gibi iskele tadilatında da deneme yanılmayla gidiyor. İşi bilmeyen kişiler tarafından İzmirlinin parası boşa harcanıyor. Bu iş bilmezlikten başka bir şey değil. İskele yapıyorsun, gemi yanaşacak buraya, suyun ne zaman çekileceğini ne kadar çekilebileceğini bilmeleri gerekiyor. Ona göre imalat yapmaları lazım. Teknik işler, konusunda uzman kişiler tarafından yapılmayıp, yaptım oldu mantığı ile yürütülünce sonuçlar böyle oluyor" diye konuştu.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 31.01.2016




Share |




YORUMLARINIZ


yuh olsun
Siyasiler her şeyi oturduğu yerden çözmeye çalışıyorlar.profesyonellere para vermemek yandaş ını kollamak için yapılan oyun.nasılsa hesap soran yok milletin parası nasılsa ceplerinden çıkmıyor.

Yazan: şaban altın - 1.02.2016 17:27:22




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 IŞIK Group Shippi..
 ADAFARM Su Ürünle..
 DOLFİN Denizcilik..
 GMARİN
 CAPELLA Denizcili..
 NEGMAR Denizcilik..
 ESRA Denizcilik
 CTM Denizcilik
 ACT Deniz Taşımac..
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim