Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Efsane gemi Titanik geri dönüyor
1912'de buzdağına çarpan ve yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan Titanik filmlere dahi konu oldu. Hatta o filmler Oscar aldı. Tek efsane facianın baş kahramanı Titanik gemisi 2. haliyle sulara dönüyor.



Bir facia ki efsane oldu. Buzdağına çarparak yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan ancak filmleri Oscar kazana Titanik yolcu gemisi suya iniyor. Popüler kültürde kendine önemli bir yer edinen Titanik yolcu gemisinin, 2018 yılında ilk yolculuğuna çıkması beklenen birebir kopyası Titanik 2’nin içinin nasıl tasarlanacağı gösteren planlar ilk kez yayınlandı.



Bilgisayar yardımıyla yaratılan görsellerde yeni Titanic’in içinde bilgisayar ya da televizyon gibi teknoloji ürünlerine yer verilmesinin planlanmadığı ve geminin dekorasyonunda orijinale tamamen sadık kalınacağı görüldü.



Planlarda dikkat çeken tek yeni ekleme, Titanik 2’nin güvertesine yerleştirileceği anlaşılan helikopter sahası. Yetkililer yeni gemide Titanik’ten farklı olarak yeterli sayıda can kurtaran botu bulunacağını ve ayrıca gemide modern gemi terk ve kurtarma sistemlerinin kullanılacağını da belirtti.

Blue Star Line şirketinin sahibi Avustralyalı iş adamı ve siyasetçi Clive Palmer tarafından inşa ettirilmekte olan Titank 2’nin içinde 20. Yüzyılın başlarında kullanılanlara benzer oldukça basit bir spor salonu ve orijinal gemide bulunan havuzun bire bir kopyası olan bir de küçük yüzme havuzu da bulunuyor.



İnşasının 300 ila 400 milyon sterline mal olacağı tahmin edilen Titanik 2’nin içinde 1,2 ve 3. Sınıf olmak üzere ayrılmış 840 kabin bulunacak. Gemi bir seferde 2 bin 435 yolcu ve 900 mürettebatı taşıyabilecek.

Daha önce ilk seferini 2016 yılında yapacağı açıklanmış olan Titanik 2, yeni bir gecikme ile karşı karşıya kalmazsa ilk seferini iki yıl sonra Çin ile Dubai arasında yapacak.





Kaynak: emlakeki
Eklenme tarihi: 11.02.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 POLARİS Denizcili..
 ADECCO Hizmet ve ..
 GN GROUP
 BYZAS Turizm
 BEYTUR Turizm
 ORGANİKSAN Ltd.
 DUMAN Gemicilik v..
 YELKEN Denizcilik
 MAK Denizcilik Ti..
 AVŞA Denizcilik İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim