Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
KÜDENFOR, Türk deniz ve denizcilik kültürüne katkı sağlayanları buluşturdu!
Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) “Türk Deniz ve Denizcilik Kültürü Çalıştayı” düzenlendi.

İlk çalıştayını 9 Şubat 2016 tarihinde, “Türk Denizcilik Gücünün Durumsal Tespiti” konusunda gerçekleştiren Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu, 24 Şubat’ta düzenlediği ikinci çalıştayını, “Türk Deniz ve Denizcilik Kültürü” üzerine organize etti.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) düzenlediği çalıştaylarla denizcilik alanındaki çalışmalara katkı sağlamaya devam ediyor. Türk Deniz ve Denizcilik Kültürü Çalıştayında, denizcilik alanında akademik/bilimsel yaklaşımlar geliştirerek, “halkımız ve devletimizle denizcileşmek’’ idealine hizmet etmek prensibiyle yapılan seri çalıştayların ikincisinde, deniz ve denizcilik kültürümüze 20 değişik alanda katkı sağlayan kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünyanın temsilcileri bir araya geldi.



Çalıştayda, “Denizcilik Kültürü”, “Kültür Kaynaklarımız”, “Denizcilik Kültür Mirasımız”, “Denizcilik Kültürünün Geliştirilmesi” “Denizciliğin Tanıtılması, Sevdirilmesi ve Yaygınlaştırılması İçin Yapılabilecekler” başlıklı oturumlar yapıldı.

Edebiyattan sinemaya, gemi modelciliğinden deniz ressamlığına, amatör denizcilikten, deniz müzeciliğine ve daha pek çok alanda deniz kültürüne katma değer sağlayan, denizcilik kültürü üzerine araştırmalar yapan 20 akademisyen, araştırmacı ve gazeteci etkili sunumlar yaptı.

Çalıştayın açılışında konuşan Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu Direktörü Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, şunları söyledi:

“DENİZ VE DENİZCİLİK KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEMİZ GEREKİR”

“Önceki çalıştayımızda Türkiye’nin mavi uygarlığın neresinde olduğu sorusuna, somut bir şekilde ölçülebilen faaliyet alanlarıyla cevap vermeye çalıştık. Bu faaliyetler sonucunda elde edilen kazançların ulusal güce aktarımıyla şüphesiz Türkiye’nin güvenlik ve refahıyla halkının mutluluğu artar. Ancak, bu faaliyetler gerek yarattığı istihdam, gerekse ulusal gelire yaptığı katkılar sayesinde, geçmişten gelen tarihi miras ve birikimin ışığında, kendine has bir kültür ve toplumsal psikolojik etki alanı yaratır. Bu, elle tutulamayan, somut bir şekilde listelenemeyen, denize ve denizciliğe yönelik psikolojik ve sosyal bir alanıdır. Deniz uygarlığının olmazsa olmazıdır. Bu alan, halkın ve devletin deniz ve denizciliğe yatkınlığı ve yakınlığıyla hayat bulur. Bu alan deniz ve denizcilik kültürüdür. Denizcileşmenin omurgasıdır. O olmadan denizcileşme süreklilik kazanamaz. Ülkemizde hem devletin hem de halkın deniz ve denizcilik kültürünü geliştirmemiz gerekir.’’

Amiral Gürdeniz, 120 katılımcı ile yürütülen çalıştaydan çıkarılan sonuçların, denizcilik kültürümüzün gelişmesine ve gelecek perspektiflere ışık tutmasına katkı sağlamak üzere başta kamu olmak üzere, denizcilik gücünü ilgilendiren tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu, denizcilik gücünün değişik alt alanlarını Rahmi M. Koç Müzesi ve Üniversite kampüsünde icra edeceği akademik faaliyetlerle incelemeye ve Türkiye’nin denizcileşmesine yeni fikirler üreterek katkılarının devam edeceğini belirtti.


Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 26.02.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 A1 Denizcilik
 GRANMAR Denizcili..
 HACIÖMEROĞLU Deni..
 ADAMAR Denizcilik
 DEAR B Ltd.
 DİZMAN Denizcilik
 ALATURKA Cruises
 DENAK Depoculuk v..
 AKGÜNLER Denizcil..
 MIRAY Internation..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim