Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Çeşme'de ''su altı canlılığı'' için proje
İzmir’in Çeşme ilçesinde, trol avcılığının önlenmesi ve balık popülasyonunun artması amaçlanarak hayata geçirilen yapay resif projesi kapsamında, 125 beton bloklar 50’si denize indirildi.

Çeşme Kaymakamlığı, ilçede Eşek Adası olarak anılan Karaada bölgesinde yapay resif projesini hayata geçirdi. Trol avcılığının önlenmesi ve balık popülasyonunun artması amaçlanan proje için beton bloklarda vinçler yardımıyla deniz bırakıldı.



2005 yılında gündeme alınan; ancak belli nedenlerle gerçekleştirilemeyen projenin dalış turizmini de canlandırması hedeflenirken, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, yapay resif projesinin hayata geçirilmesi için çok çaba harcadığını söyledi. Eryakıran, "Bu aşamaya gelene kadar birçok kurumla yazışmalarımız oldu ve izinleri yeni aldık, bugün projenin ilk ayağını gerçekleştiriyoruz. Toplam 125 beton bloktan 50 tanesi denize indirildi. Burada ilk amaç su altı canlılığımızı koruyarak, canlı türünün artmasını sağlamak. Bir başka hedef ise Kaçak avlanan trolcüleri engellemek; ayrıca, dalış turizmine de katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.



BİR GEMİDE BATIRILACAK

Projenin ikinci ayağında, bir gemi batırmayı hedeflediklerini ifade eden Erkayıran, "Bunun için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Tahminimiz bu yaz sezonu sonunda bunu gerçekleştireceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi bize 66 metrelik bir arabalı vapurun hizmet dışı kalacağını söyledi. Şu anda gemi batırma iznimiz bir gemi için. Arabalı vapur büyük olduğu için dalgıçlar bu geminin içini de gezebilecekler. Bu gemiyi 25 metrelik bir derinliğe indirdiğimiz takdirde tek ve iki yıldız dalgıçlar rahatça dalabilirler. Bunu da yine aynı bölgede batıracağız" diye konuştu.

EFES ANTİK KENTİ İÇİN 2017 MÜJDESİ

Asıl hedeflerinin Efes Antik Kenti’nin betondan bir benzerinin su altına indirilmesi olduğunu vurgulayan Erkayıran, şöyle devam etti:

"Bununla da ilgili projenin son aşamalarına geliyoruz. Bu konu ile ilgili sayın valimiz ve İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ile görüştük. Bunun için kaynak oluşturmak gerekiyor. Bunu da bir yıl içerisinde gerçekleştiririz diye umuyorum. Benim tahminim 2017 turizm sezonuna yetiştirebiliriz diye düşünüyorum. Bunları yaparken bana destek veren kişi ve kurumların büyük desteğini gördüm. Çeşme Belediyesi, Deniz Ticaret Odası bize büyük destek verdi. Tarım Müdürlüğü ve Liman Başkanlığı ile STK’ların her zaman desteğini gördük. Buradan dalış okullarına ayrıca teşekkür ediyorum."




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 12.03.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇANAKKALE Liman İ..
 MORGÜL Denizcilik
 V-GO Yachting
 EMSAN Denizcilik ..
 İMDAT Gemicilik S..
 GİRİT Yatcilik
 OF Shipping
 GEMAK Şirketler G..
 DMY Denizcilik A...
 MİLESTONE Gemi İş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim