Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
''Karakol gemiye'' ziyaretçi akını
Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında "karakol gemi" olarak görev yapan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi, 2006'dan bu yana 190 bin yerli ve yabancı ziyaretçi sayısıyla, ilçenin 153 binlik nüfusunu geride bıraktı.

Türkiye'nin ikinci su üstü savaş gemi müzesi

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi, yerli ve yabancı turistler ile gemiciliğe meraklı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.Burası aynı zamanda "Türkiye'nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemi müzesi" durumunda bulunuyor.



10 yılda 190 bin ziyaretçi

Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş: Yaklaşık 10 yılda müze gemimizi 190 bin insanın gezdiğini mutluluk içinde tespit ettik. Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında "karakol gemi" olarak görev yapan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi'nin ziyaretçi sayısı, 190 bin kişiyle ilçenin nüfusunu geçti.ABD'de 1964'te inşa edildikten sonra aynı yılın sonunda Türk donanmasına katılan Yarhisar'ın, "keşif-karakol" gemisi olarak yaptığı görevi 2004'te son buldu.Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında görev yapan "karakol gemi", Gölcük-Kavaklı sahilinde 2006'nın ekim ayında karaya yerleştirilerek, müze olarak hizmet vermeye başladı.

"Gerçek bir savaş gemisindeki yaşam merak ediliyor"

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaptığı açıklamada, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin ilçe için yeni bir başlangıç olduğunu belirtti. Asrın felaketi sonrasındaki manzaranın herkesin aklında yer ettiğini anlatan Ellibeş, Gölcük'ün deprem sonrasında her anlamda "yerle bir olduğunu" söyledi.Yaptıkları çalışmayla ilçeyi yeniden ayağa kaldırdıklarını dile getiren Ellibeş, Gölcük'ün depremin enkazından "filiz gibi doğduğunu" vurguladı.Yeniden yapılanma süresince halkla bütünleştiklerini ve yeniden yaşama sarıldıklarını ifade eden Ellibeş, "Şehit olan 6 bin civarındaki insanımızı rahmetle anıyoruz.

Bugün itibarıyla günlük yaşamın aksamadan sürdüğü, hayati önem arz eden ciddi eksikliğin kalmadığı bir Gölcük oluştu" şeklinde konuştu. "Gerçek bir savaş gemisindeki yaşam merak ediliyor" Gölcük'ün donanma kenti olarak bilindiğine işaret eden Ellibeş, bununla ilgili objeleri de çeşitli yerlere koymayı amaçladıklarını bildirdi.Yarhisar'ın da bu kapsamda müzeleştirildiğini belirten Ellibeş, şunları kaydetti. "Gemiyi önce müze olarak düşünmüyorduk. Donanma Komutanlığımızdan gemi talep ettik. Karayolu kenarına koymayı hedefliyorduk. Süreç olumlu gelişti, yeni pasif göreve alınan Yarhisar Gemisi'ne talip olduk. Gemi askeri tersanede 3 parçaya bölündü. Orijinal gemi deniz yoluyla buraya getirilerek, karaya monte edildi. Müze özelliği katma adına içinde çeşitli fonksiyonlar icra edildi. Müze gemi olarak neredeyse 10. yılını tamamlıyoruz. Yaklaşık 10 yılda müze gemimizi 190 bin insanın gezdiğini mutluluk içinde tespit ettik."Ellibeş, müze geminin ziyaretçi sayısının, 153 bin olan Gölcük nüfusunu aştığını söyledi.

Ziyaretçilerin buraya taşımalı sistemlerle getirilmediğini anlatan Ellibeş, "Yerli ve yabancı turistler geliyor. Nihayetinde bir savaş gemisi, herkes içindeki yaşamı merak ediyor. Bir savaş gemisini denizdeyken bu kadar geniş kapsamlı gezemezsiniz. Bu nedenle insanlar merakla gelip gemiyi inceliyor" ifadelerini kullandı.



Kaynak: TRThaber
Eklenme tarihi: 14.03.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NOSA Den. Loj. It..
 ERCAN Denizcilik
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 NEMTAŞ Denizcilik
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 GÖCEK Yatçılık
 AR Shipping
 A&G Denizcilik
 MUMCUOGLU Gemicil..
 DMV Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim