Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Dünyanın en tehlikeli yükü gemi ile taşınacak
Japonya, 50 civarında atom bombası yapmaya yetecek miktardaki plütonyumu ABD'ye gönderecek.

Güney Kore resmi haber ajansı Kyodo'ya göre, ABD ile Japonya arasında 2014 yılında imzalanan anlaşma uyarınca, on yıllar önce ABD, İngiltere ve Fransa tarafından araştırmalarda kullanılmak amacıyla bu ülkeye gönderilen 331 kilogram plütonyum, ABD'ye taşınacak.

Plütonyumları taşıyacak Pasifik Nükleer Taşıma Şirketi'ne ait İngiltere bandıralı Pasifik Egret ve Pasifik Heron adlı iki gemi de başkent Tokyo'nun kuzeydoğusundaki Tokai limanına vardı.



Japonya Atom Enerji Ajansına bağlı Tokai Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nden alınacak plütonyumlar, bu gemilerle taşınarak, ABD'nin South Carolina eyaletindeki Savannah Nehri civarında bir tesisine götürecek.

Bu arada plütonyumun götürüleceği bölgedeki Savannah Nehri Nükleer Tesisi İzleme Örgütü (SRSW), ABD topraklarına ülke dışından plütonyum getirilmesine karşı olduklarını bildirdi.

SRSW yöneticisi Tom Clemens, ABD yönetimine, Japonya'ya plütonyum kullanma planından vazgeçmesi için baskı yapması çağrısında bulundu.

Japonya, yaklaşık 6 bin atom bombası yapmaya yetecek plütonyum rezervine sahip. Söz konusu rezervin 11 tonu Japonya'da, 36 tonu da işlenmek üzere İngiltere ve Fransa'da bulunuyor. Japonya'nın plütonyumu enerji kaynağı olarak kullanma isteği, uluslararası toplumda endişeye neden oluyor. ABD, Japonya, Çin ve Güney Kore'nin gelecek nesil enerji kaynağı olarak plütonyumu kullanma planlarından duyduğu endişeyi dile getirmişti.

Japonya ve Fransız şirketi Areva, 1990'ların başında plütonyum işleme tesisi kurmak için anlaşmaya varmıştı. Çeşitli sorunlara neden olan projenin, güvenlik gerekçesiyle 2018'e kadar ertelenmesi kararlaştırılmıştı.

Japonya'da 11 Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında oluşan tsunami, fukuşima nükleer santralinde radyoaktif sızıntıya neden olmuştu. Fukuşima, 26 Nisan 1986'da Ukrayna'da yaşanan Çernobil faciasından sonraki en büyük nükleer felaket olarak tarihe geçmişti. Felaketin ardından 50 nükleer reaktörün faaliyetinin durdurulduğu Japonya'da, şu ana kadar sadece 4 reaktörün yeniden çalışmasına onay verildi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 22.03.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GEDİZ Denizcilik
 DADAYLILAR
 GEMAK
 YÜTEK Denizcilik
 KAPTANPAŞA Denizc..
 AMATUSA Denizcili..
 HM Denizcilik Tic..
 MEGA-MAR Denizcil..
 EMSAN Denizcilik ..
 YALİ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim