Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Başarılı projelerde STM imzası
Savunma Teknolojileri ve Mühendislik AŞ (STM) tarafından geliştirilen Duvar Arkası Radarı (DAR) ve su altı optik haberleşme teknolojisi ilk kez görücüye çıktı.

STM mühendisleri, görsel erişim ve keşif imkanının olmadığı kapalı mekanlarda bulunan insan ve canlı hedeflerin varlığını ve konumunu tespit etmek için radyo frekans dalgalarını kullanan DAR'ı geliştirdi. STM DAR, ileri düzey radar teknolojisini kullanarak duvar, kapı gibi engellerin arkasındaki hedeflerin tespitini sağlayacak.

Sahip olduğu aldatıcı fenerlerle avlarının ilgisini çeken fener balığından ilham alınan su altı haberleşme teknolojisi ile su altında sonik haberleşmenin dışında optik olarak iletişim kurulabiliyor.

Türk savunma sanayisi, Katar'ın başkenti Doha'da ay sonuna kadar açık kalacak ve Körfez ülkelerinde düzenlenen en büyük organizasyonlardan biri olma özelliği taşıyan Deniz, Savunma Konferansı ve Fuarı 2016'ya (DIMDEX) adeta çıkarma yaptı. Fuara 58 ülkeden 184 firma katılırken, Türkiye'nin savunma sanayisinde önde gelen şirketleri bu alandaki yetenek ve kabiliyetlerini sergiliyor.

STM de Savunma Sanayii Müsteşarlığı öncülüğünde fuar kapsamında yapılacak çalışmalar ve kurulacak temaslarla bölgesinde gerek ekonomi-politik, gerek siyasi açıdan önemli aktörlerden olan Katar ile süren işbirliğine yönelik önemli adımlar atılmasını hedefliyor.

Şirket fuardaki standında, Türk denizcilik tarihinin en başarılı projelerinden yerli korvet tipi gemiler MİLGEM ve Pakistan’a ihraç edilen 15 bin 600 tonluk Denizde İkmal Tankeri’ni tanıtacak. STM, ayrıca su altında haberleşme imkanı sağlayacak Su Altı Optik Haberleşme Projesi ile kapalı hedeflerde kullanılabilecek Duvar Arkası Radar teknolojilerini ilk kez görücüye çıkaracak.

İletişim suyun altına iniyor

Tasarımında, sahip olduğu aldatıcı fenerlerle avlarının ilgisini çeken fener balığından ilham alınan su altı haberleşme teknolojisi, sunduğu özelliklerle su altında sonik haberleşmenin dışında optik olarak iletişim kurulabilmesine imkan sağlıyor.

Bu teknoloji sayesinde güvenli ses ve veri iletimiyle su altında operasyon sırasında SAT ve SAS komandolarının birbirleriyle kolayca iletişim kurabilmeleri sağlanacak.

Duvarın arkası görülebilecek

STM'nin DIMDEX 2016'da paylaşacağı bir diğer yenilik ise radar teknolojisine yönelik olacak.

STM mühendisleri, görsel erişim ve keşif imkanının olmadığı kapalı mekanlarda bulunan insan ve canlı hedeflerin varlığını ve konumunu tespit etmek için radyo frekans (RF) dalgalarını kullanan DAR'ı geliştirdi.

Fuar alanında sergilenecek STM DAR, ileri düzey radar teknolojisini kullanarak duvar, kapı gibi engellerin arkasındaki hedeflerin tespitini sağlayacak.

Ürün, ayrıca kritik öneme sahip, rehine kurtarma operasyonlarında, yangın, gaz kaçağı gibi afet durumlarında bina içerisinde kalan insanların tespitinde ve benzeri birçok senaryoda kullanılabilecek.

Kompakt tasarımı ve ergonomik yapısı sayesinde, STM DAR tek kişi tarafından kolayca taşınıp kullanılabiliyor. Sistemin sağlam ve güçlü kasası, zorlu kullanım şartlarına karşı ürüne yüksek koruma sağlıyor. Sistem anlık olarak elde veya uzun süreli olarak bir tripod üzerinde kullanabiliyor.

Siber işgücü atağı

Dünyada tanınan bir siber güvenlik mükemmeliyet merkezi olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren STM, siber alanda ihtiyaç duyulan güvenilir ve eğitimli siber işgücü ihtiyacını karşılama konusunda da önemli projeler yürütüyor.

DIMDEX 2016'nın, STM aracılığıyla Türkiye'nin nitelikli işgücü ihracat zincirine, siber güvenlik halkasını da ekleme noktasında önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

25 yıllık tecrübemizi aktaracağız

STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, DIMDEX'e ilişkin değerlendirmesinde, fuar aracılığıyla sahip oldukları 25 yıllık mühendislik tecrübesini katılımcılarla paylaşacaklarını belirtti. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Katar Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiğimiz çözüm ve önerilerimizi Katarlı üst düzey yetkililere ileteceğiz. Ayrıca diğer bölge ülkeleri Deniz Kuvvetleri Komutanları ve bakanları seviyesinde deniz projeleri özelinde görüşmeler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Türk askeri denizcilik tarihinde önemli bir eşik olan MİLGEM başta olmak üzere Pakistan’a ihraç ettiğimiz Cumhuriyet tarihinin en büyük ihracat değerine sahip Denizde İkmal Tankeri projelerimizi delegelere sergileyeceğiz."

Başarılı projelerde STM imzası

STM, askeri denizcilik alanında bugüne kadar pek çok başarılı projeye imza attı. MİLGEM Projesi kapsamında gemi dizayn, ana tahrik sistemi dahil entegrasyon faaliyetleri, sistem ve malzeme tedariki gibi hizmetleri başarıyla gerçekleştiren STM, Ada Sınıfı Korvetler ve benzeri milli muharip platformların ihracat faaliyetleri için de resmi olarak görevlendirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile yürütülen AY Sınıfı (Tip-209) Denizaltı Modernizasyon Projesi kapsamında, TCG DOĞANAY (S-351) ve TCG DOLUNAY (S-352) denizaltılarının öncelikle elektronik destek, hücum ve seyir periskopları ile atalet seyir sistemleri başarıyla yenilerek, gemiler Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi. STM, ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilen, havadan bağımsız tahrik sistemine sahip Tip-214 sınıfı benzeri 6 denizaltının inşasını da gerçekleştiriyor.

Milli su üstü ve denizaltı projelerinde yürütülen bu görevlerin yanı sıra STM, Cumhuriyet tarihi boyunca askeri gemi projeleri alanında gerçekleştirilen en büyük ihracat değerlerine sahip Pakistan Deniz Kuvvetleri Denizde İkmal Gemisi’ni bu yıl denize indirecek.



Eklenme tarihi: 29.03.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 ALMEYDA
 GÜLTER Denizcilik..
 HAY Shipping
 TOLGA Denizcilik ..
 MCS Denizcilik Na..
 SEALİON Shipping
 İSKOMARİNE Denizc..
 LİKİTGAZ gemicili..
 ÇANAKKALE Liman İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim