Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi Adamı sağlığına katkı çalıştayı
Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, dünyada en fazla gemi adamına sahip ülkelerden biri olan Türkiye'de yaklaşık 174 bin gemi adamı bulunduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Gemi Adamı Sağlığına Katkı Çalıştayı" Antalya'nın Kemer ilçesinde bir otelde yapıldı. Gemi adamlarının talepleri doğrultusunda düzenlenen çalıştayda, ilk yardım, temel tıbbi bakım, sağlıklı beslenme, sigara ve alkolle mücadele, sıtma, sarı humma, tifo, ebola, mers-CoV, zika ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar konusunda bilgi verildi.

Çalıştayla ilgili bilgi veren Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, genel müdürlük olarak sağlık muayene ve sertifika işlemi yaptıkları gemi adamları için "Gemi Adamı Sağlığına Katkı Projesi" geliştirildiğini, bu proje çerçevesinde bu yılın başından itibaren gemi adamları ile anket çalışması yapıldığını söyledi. Hatipoğlu, anketin değerlendirilmesi ve gelen talepler doğrultusunda gemi adamları için çalıştay düzenlendiğini kaydetti.

Türkiye'nin dünyada en fazla gemi adamına sahip ülkelerden biri olduğunu belirten Hatipoğlu, "Ülkemizde 174 bin civarında gemi adamımız bulunmaktadır. Bunlar aileleriyle 500 bin kişilik büyük bir gruptur. Tüm bu gruptaki vatandaşlarımızın karşılaştıkları sağlık problemleri tespit edilerek gereken sağlık katkısı sunmayı amaçlamaktayız." dedi.

Gemi adamlarının sağlık işlemlerinin yapıldığı merkez sayısının 16'dan 25'e çıktığını ve bu merkezlerde yıllık 40 bin civarında kişiye sağlık işlemi yapıldığını ifade eden Hatipoğlu, ayrıca seyahat sağlığı için ücretsiz aşılama hizmeti verildiğini dile getirdi.

400 milyar dolarlık sektör

Deniz ticareti konusunda da bilgi veren Hatipoğlu, dünya ticaretinin yüzde 75'inin deniz yoluyla yapıldığını ve deniz ticaretinin yıllık ekonomik girdisinin yaklaşık 400 milyar dolar olduğunu söyledi.

Hatipoğlu, şöyle konuştu: "Deniz taşımacılığı, güvenli olması, birçok sınırdan geçişin olmaması, mal zayiatının diğer taşıma araçlarına göre daha az olması, taşıdığı yük oranında tükettiği yakıtın en az olması önemini artırmaktadır. Ayrıca can ve mal güvenliği, diğer taşıma araçlarına göre çok daha emniyetlidir. Deniz taşımacılığı hava yoluna 15, kara yoluna 7 ve demir yoluna göre 4 kat daha ucuzdur. Tarihe baktığımızda deniz yollarına hakim olabilen toplumlar, kalkınmalarını ve ekonomilerini geliştirmişlerdir. Üç tarafı denizlerle çevrili bir coğrafyada, dünyanın kalbinde olan Türkiye'de deniz taşımacılığı önemli bir yer tutmaktadır. Bu sektör ülkemizin ekonomik omurgasını oluşturmakta olup, buradaki en büyük hizmeti sunan gemi adamlarının sağlığına katkı sunabilmek için gereken hizmet verilecektir."



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 06.04.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARADENİZ Yatçılı..
 GÖKALP Denizcilik
 ADA YATCILIK ve T..
 ARMADOR Denizcili..
 ATLAS Gemicilik v..
 MULTISERVICE Ship..
 DEDEMAN Holding A..
 AQUANAUT Diving
 NİKEL Denizcilik
 TUAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim