'Gemi' şeklindeki fakülte binası bu yıl açılıyor
Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Ateş, 17 bin metrekare kapalı alana sahip 'Gemi' şeklindeki fakülte binasının tamamlandığını ve bu yıl açılacağını söyledi.
Alpaslan Ateş, fakültenin kuruluş aşamasında sadece bölgesel açıdan değil küresel açıdan da son derece önem arz eden denizcilik sektörünün bir bütün olarak düşündüğünü söyledi. fakülte bünyesinde, uzak yol gemilerine kaptan ve mühendis yetiştirmek amacıyla mühendis yetiştirdiklerini belirten Ateş, fakültede yeni bölümler de açıldığını belirtti. Ateş, "Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği, gemi inşa sektörü için Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği'nin yanı sıra denizcilik sektörünün kara ayağı olan limanlar başta olmak üzere diğer kara organizasyonlarına nitelikli personeller yetiştirmek için Denizcilik İşletmeleri Yönetimi olmak üzere dört sütun üzerinde kurulmuştur" diye konuştu.
"3-10 BİN DOLAR MAAŞLA İŞ"
Dünya ve Türkiye dış ticaretinde mal taşımacılığının yaklaşık yüzde 90'ının deniz yolu ile gerçekleştirildiğini ifade ederek, denizcilik sektörünün büyüme eğilimin devam edeceğini belirten Alpaslan Ateş, "Mezun olacak öğrenciler mezuniyet sonrası iş bulma sorunu yaşamamaktalar. Yaklaşık 3000 ile 10000 dolar arası aylık gelir elde etme şansı bulmaktadırlar" dedi.
Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz
Kurumsal Üyelerimiz
MİRAGE World Hote..
KAPTANPAŞA Denizc..
UTL Denizcilik
MARİST Shipping
ALBATROS Yatçılık
ARTUR Teknesi
ALİ RIZA AKSOY De..
SÜVARİ Gemi Kiral..
ALEYNA denizcilik
AB Denizcilik
...