Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin en yüksek kaldırma kapasiteli yüzer vinci geliyor
Oneks Denizcilik, Türkiye'nin en yüksek kaldırma kapasiteli vinci unvanını alan ZAKHARIY'i satın alarak filosuna kattı.

Edinilen bilgiye göre, 680 ton kaldırma kapasitesine sahip, 2011 yapımı deniz ve nehir tipi yüzer vinç Zakhariy, Oneks Denizcilik tarafından ithal edilerek Türkiye'ye getiriliyor. İşletmeciliğini Remeks Sanayi Ürünleri Üretim ve Dış Ticaret Şirketi'nin yapacağı Zakhariy'in Türk Klası ve Türk Bayrağı'na geçiş işlemlerinin, kısa bir süre sonra tamamlanması bekleniyor.



Yüzer vinç ZAKHARIY; 97,2 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğinde ana dubanın yanı sıra 43,2 metre uzunluğunda 15,7 metre genişliğinde 2 adet yardımcı dubaya sahip. Operasyon esnasında yardımcı dubalar ana dubaya farklı pozisyonlarda bağlanarak vincin stabilitesi sağlanıyor. 4 bin 586 GRT'a sahip vincin duba yüksekliği 4,90 metre. Seyir halinde ve boşken 1,7 metre drafta sahip olan vinç, operasyon esnasında ve tam yükte 2,2 metre drafta ihtiyaç duyuyor.



Operasyon esnasında ve yüklü seyir esnasında vincin plan ölçüleri 97.2 metre uzunluğunda ve 45,8 metre genişliğinde bir alanı kapsıyor. Vincin çeki esnasında brüt uzunluğu 148 metre olup, çeki donanımıyla beraber römorkör hariç, toplamda 192 metre boya ulaşıyor.,



NEHİR OPERASYONLARINDA KULLANILABİLİYOR

92 metre bom uzunluğuna sahip vincin 400 ton kapasiteli 2 adet kaldırma kancası bulunuyor. Kancaların eksen açıklığı 13 metre olması ile birlikte seyir halinde bom, yardımcı duba üzerine yatırılması ile 13 metre yüksekliğe sahip oluyor. ZAKHARIY isimli vincin bu özelliği sayesinde, nehir köprülerinin altından geçişine imkan tanıyor ve iç sularda yapılacak operasyonlarda kullanılması sağlanıyor.

Vinç bomunun mafsalı ana dubanın merkezinde bulunuyor. Yardımcı dubaların ana dubaya yanlardan bağlanmasıyla beraber vincin ön tarafında 42,5 metreye, 45,8 metre ölçülerinde yük taşıma alanı oluşuyor. Vincin dikkat çeken özelliklerinden biri de kendi üzerinde 700 tona kadar yük taşıyabiliyor.



Köprü inşaatları, batık çıkarma, tüp ve boru daldırma, ağır yüklerin yüklenmesi veya boşaltılması, liman inşaatları, ağır gemi konstrüksiyonlarının sökümü ve montajı gibi işlerde kullanılması hedeflenen vinç, Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte.

Türkiye'nin en yüksek kaldırma kapasiteli vinci olan Zakhariy'in, Nisan 2016 sonlarında Haydarpaşa Limanı'na demirlemesi bekleniyor.


Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 22.04.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ESA Denizcilik
 NAUTİLUS Diving
 ALYANS Denizcilik
 MP Uluslararası G..
 REKA Denizcilik
 DERİN Gemi işl.sa..
 MARİN Römorkör ve..
 FORSA Uluslararas..
 ADA YATCILIK ve T..
 DMV Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim