Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Asırlık aile hobisi hayat kurtarıyor
Dedesi bir asır önce model gemiler yapmaya başladı. Babası dedesinin o da babasının yolundan gitti. Ali Timuçin bir asırlık geleneği sürdürüyor, bu birikimi insanlarla paylaşıyor. İntiharın eşiğindeki bir işadamı, sağlığı bozulan bir hasta bu hobi sayesinde yaşama tutundu.

Bir bankanın Kocaeli Şekerpınar'daki genel müdürlüğünde çalışan evli ve bir çocuk babası Ali Timuçin, yaklaşık 100 yıl önce dedesinin başlattığı aile hobisini yaşatıyor. Gölcük Tersane Komutanlığı'nda çalışan 1908 doğumlu dede Ali Timuçin, boş zamanlarında hobi olarak başladığı gemi modelciliğinde kısa sürede uzmanlaşıp muhteşem modeller çıkarınca birlik komutanı tarafından kendisine bir ustalık belgesi bile verildi. Dedenin bir asır önce başlattığı model gemicilik uğraşı daha sonra oğlu Osman Timuçin'e geçti. Babasının izinden giden Osman Timuçin, oğlu Ali'yi daha küçük yaşından itibaren model gemiler yapmaya teşvik etti. Böylece gemi modelciliği ailede üçüncü kuşakla da buluşmuş oldu.



SİTE İLGİYİ ARTIRDI

2002'de Osman Timuçin ve oğlu bir atölye kurdu. Osman Timuçin'in modelcilik aşkı o kadar büyüktü ki bir gün hastalığı nedeniyle doktor bacaklarının kesilme riski olduğunu ve gözlerini de kaybedebileceğini söyleyince Osman Bey doktora "Ayaklarımı alacaksan al. Bana gözlerimi ver. Onlar bana lazım. Gemi yapıyorum" dedi. Osman Timuçin'in vefatının ardından Ali Timuçin aile geleneğini sürdürüyor. Dedesinden kalma 1949 tarihli kıl testere, çekiç gibi malzemelerle çalıştığını söyleyen Ali Timuçin bir süre önce açtığı internet sitesinde meraklılara ücretsiz olarak model gemi yapmanın tekniklerini anlatmaya başladı. Timuçin "Model gemicilik maddi problemi olmayan insanların uğraşı olarak görülürken, bu girişimimiz sayesinde bu algı değişti. Dar gelirlinin de ilgilendiği bir hobiye dönüştü" diyor ve ekliyor: "Bu sektörde kimse kimseyle bilgi paylaşımı yapmıyor. Ben de yaptığım modelleri internete koydum. Sen daha çocuksun gözüyle bakıyorlardı genelde. Babamın ve benim modellerimin fotoğraflarını siteme koydum. İnanılmaz bir ilgi gördüm."

DEĞİŞEN YAŞAMLAR

Ali Timuçin'in görenleri kendine hayran bırakan gemi modellerini görücüye çıkardığı internet sitesi, birçok insanın yaşam sevincini artırdı. Timuçin'in anlatımına göre elleri titreyen bir hasta, doktorunun tavsiyesi üzerine internet sitesine girmiş ve tanıştığı gemi modelciliği ile birlikte hastalığında büyük bir aşama kaydetmiş. İflas eden ve aile hayatında da zor bir dönemden geçen bir işadamı yine Timuçin'in gemi modelciliği hobisiyle tanışmış ve bu hobi kendisine moral kaynağı olmuş. Timuçin, intiharın eşiğinde olan bu işadamının bu yeni hobisi sayesinde yeniden hayata tutunduğunu söylüyor. Güneydoğu'da operasyonlara katılan ve görev dışındaki vaktinin çoğunu evinde geçirmek zorunda kalan çok sayıda askeri personel de Ali Timuçin ile iletişime geçmiş ve gemi modelciliği ile zaman geçirmeye başlamış.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 02.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 THE MOORİNGS Yach..
 ZRC Denizcilik
 GRANMAR Denizcili..
 HDR Denizcilik
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 TRUVA Denizcilik
 ARAZLAR Denizcili..
 MULTISERVICE Ship..
 JASMİNE COURT Hot..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim