Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Dünyanın en yeni kruvaziyer gemisi Kuşadası yolunda
Dünyanın en yeni ve büyük kruvaziyer gemilerinden biri olan, geçen 1 Mayıs'ta denize indirilen, İzmir'e bu yıl 11 sefer yapması planlanan 'Carnival Vista', güvenlik gerekçesiyle yeniden planlama yapıp liman değişikliğine giderek Kuşadası'nı seçti. Sayısı 10'a düşürülen seferlerden ilkinin 22 Mayıs Pazar günü Kuşadası'na yapılacağı bildirildi.



En büyük kruvaziyer şirketlerinden biri olan Carnival Corporation & plc. firmasına ait olan, İtalya'nın Fincantieri tersanesinde yapılan Carnival Vista adlı gemi, 1 Mayıs 2016 tarihinde suya indirildi. 322 metre uzunluğa ve 48 metre yüksekliğindeki, 15 katlı gemide 678 iç kabin 1075 dış kabin bulunuyor. Gemi 4 bine yakın yolcu ve 1500 mürettebatla 22 Mayıs Pazar günü Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne gelecek.



Gemi yolcularına Kuşadası'nda kültürel tur hizmeti verecek olan Tura Turizm'in Ege Bölge Müdürü Ali Kuluyever, dünyanın en yeni ve büyük kruvaziyer gemilerinden biri olan Carnival Vista'nın bu yıl Türkiye'ye ve İzmir limanına toplam 11 sefer düzenlemesinin planlandığını belirterek şöyle dedi:
"Ancak yaşanan son terör olaylarından dolayı, güvenlik gerekçesiyle ilk 4 seferi iptal edilmişti. Firmamızın uğraşları ve gayretleriyle bu iptal edilen seferlerle beraber toplamda 10 sefer olarak liman değişikliğine gidilerek, Kuşadası limanına seferler kaydırıldı. Ülkemize ilk seferini 22 Mayıs'ta gerçekleştirecek olan geminin yolcuları, Kuşadası esnafının yüzünü güldürecek."



GEMİ YENİLİKLERLE DOLU

İtalya'nın Fincantieri tersanesinde, Carnival Cruise Line için inşa edilen Carnival Vista, firmanın en büyük gemisi unvanını sahip. Gemi kruvaziyer yolcuğuna pekçok yenilik getirdi. Gemide yolcuların birçok spor aktivitesi yapmasına olanak sağlayan mini bowling, basketbol, golf, voleybol, futbol sahaları ve masa tenisi bulunuyor. Ayrıca gemi 24 bar ve 11 restorana sahip. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise bir kruvaziyer gemisine ilk kez uygulanacak olan, çok iyi kalitede ve netlikte görüntü özelliğine sahip bir sinema gösterim sistemi olan IMAX sinema. Film, güçlü projeksiyon lambalarıyla, basketbol sahası büyüklüğündeki, dev bir perdeye yansıtılıyor ve izleyicilere kaliteli bir seyir zevki sağlanıyor.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 20.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NİSA Denizcilik
 GAMMA Denizcilik
 BANDIRA Maritime ..
 UNICOR İnternatio..
 CAMUZLAR Sea Prod..
 MED MARİNE HOLDİN..
 HACIBABA Ltd. Şti..
 METE KARDEŞLER De..
 EGE KUMANYA
 DOKA MARİN Gemici..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim