Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye Denizcilere emanet
Hep laf icabı söylenirdi ama artık dümende gerçek bir kaptan var..
Üstelik gemisini de diğer kaptanlarla donatarak birlikte idare edecek..
Onlar da laf icabı değil gerçek Kaptanlar…

Hani hep uyarlama yapılır ya, Türkiye Gemi, onu idare eden Kaptan vs.. Bu kez dümende hakiki Kaptanlar var..

Binali Yıldırım’ın yeni Başbakan olarak görevlendirilmesi ile birlikte bu gün açıkladığı yeni kabinede kendisinden başka iki Denizci bakan daha yer aldı.

Denizci kökenli olan Başbakan ve bakanların ortak özelliği ise hepsinin aynı Üniversiteden mezun olmaları..

Türkiye’yi yönetecek yeni kadrodaki denizciler;

Uzakyol Kaptanı Binali Yıldırım: Başbakan (Eski UDH bakanı)
Uzakyol Kaptanı İsmet Yılmaz: Milli Eğitim Bakanı (Eski Milli Savunma Bakanı)
Uzakyol Kaptanı Ahmet Arslan: Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı

Bu arada hatırlatılması gereken önemli bir konu; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın babası da bir kaptandı..

……………

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955 tarihinde Erzıncan Refahiye’de dünyaya geldi. Baba adı Dursun,anne adı Bahar’dır. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1978 – 1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi’nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

1990 – 1991 yılları arasında İsveç’te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne (IMO)ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa’da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.

1994 – 2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri’nde (İDO) Genel Müdürlük görevi yaptı. Bu görevi sırasında İstanbul’da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Başta İstanbul – Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul’a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal,22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO’yu alanında dünyanın en büyük şirketleri arasına soktu.

1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası “Skal Kulübü” tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.

3 Kasım 2002 genel seçiminde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girerek, 58. ve 59. AKParti hükümetlerinde Ulaştırma Bakanı olarak görev aldı.

22 Temmuz 2007 genel seçiminde AKParti Erzincan milletvekili seçildi ve 60. AK Parti hükümetinde Ulaştırma Bakanı olarak kabinedeki görevine devam etti.

12 Haziran 2011 genel seçiminde AKParti İzmir milletvekili seçildi ve 61. AK Parti hükümetinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak kabinedeki görevine devam etti.
Öncüllerinden farklı olarak, 11 yıl üst üste görev olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en uzun süreli görev yapan Ulaştırma Bakanı oldu.

24 Mayıs 2016 da açıklanan 65. hükümetin Başbakanı olarak görevlendirildi.

İSMET YILMAZ KİMDİR?

İsmet Yılmaz (10 Aralık 1961, Gürün), Türk siyasetçi ve hukukçu. 1 Temmuz 2015 - 17 Kasım 2015 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı görevinde bulundu. Bu görevinden önce Millî Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakanı görevlerinde bulundu. 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde yeniden Millî Savunma Bakanlığı görevine atandı.

Eğitimi ve kariyeri:
10 Aralık 1961'de Turunç ve İbrahim çiftinin beş çocuğundan biri olarak Sivas'ın Gürün ilçesinde doğdu. Kardeşi Adnan Yılmaz da valilik yapmıştır. İlkokulu Gürün Cumhuriyet İlkokulunda ve ortaokulunu da Gürün Ortaokulunda tamamladı. Liseyi İstanbul Haydarpaşa Lisesinde okudu. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Yüksek Okulu 4 yıllık makine bölümünü ve 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1990 yılındaİsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinde Master derecesini "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında yaptı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında, Özel Hukuk alanında Yüksek Lisansını tamamladı.

20 yıl kamuda ve özel şirketlerde Denizcilik sektöründe Mühendis ve Müşavir Avukat olarak hizmet verdi. 31 Aralık 2002 ile 8 Mayıs 2007 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığında Müsteşar olarak görev yaptı.

Siyasî kariyeri
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 114. maddesi gereğince 22 Temmuz tarihinde yapılan 2007 Türkiye genel seçimleri öncesi tarafsız Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. 31 Ekim 2007 tarihinden itibaren de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı. 24. Dönem Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 3. döneminde Vecdi Gönül'ün yerine Milli Savunma Bakanlığına atandı. 25. Dönem Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girdi.

26 Haziran 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından 30 Haziran ve 1 Temmuz 2015'te yapılan TBMM başkanlık seçimleri için TBMM başkan adayı olarak gösterildi. 1 Temmuz 2015 tarihinde 4. turda 26. TBMM Başkanı olarak seçildi.

24 Mayıs 2016 da açıklanan 65. hükümetin Milli eğitim bakanı olarak görevlendirildi.

AHMET ARSLAN KİMDİR?

Ahmet Arslan, 2 Haziran 1962 tarihinde Kars'ta dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni tamamladı. Milli Güvenlik Akademisi 56. Dönem mezunudur. Özel sektörde yedi yıl ve Pendik Tersanesinde çeşitli görevlerde bulundu.

Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu, TÜRKSAT Denetim Kurulu, TOBB Denizcilik Meclisi üyeliğinde bulundu.

Ahmet Arslan "Türk Dünyası Mühendislik Ödülü", "Fahri Profesörlük" unvanı ve "2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı" ödülleri sahibidir.

Evli ve bir çocuk babası olan Ahmet Arslan, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Ahmet Arslan, 24 Mayıs 2016 da 65. Hükümetin kurulmasıyla birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak seçildi.

*************

www.gemipersoneli.com








Eklenme tarihi: 24.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ


Denizcilik sektöründe Personel maaşlarının ödenmemesi
Beyler hemen söyliyelim yeni gelmiş ayağının tozuyla gemi maaşlarını ödesinler. fırsat kaçmasın.

Yazan: çetin arslan - 25.05.2016 17:22:58




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALPAGUL Denizcili..
 MMMARİNE denizcil..
 REGENCY Ship
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 OF Shipping
 DEN-TA Denizcilik
 BOCA Denizcilik v..
 SAAT VE SAAT
 CEO Maritime Co.
 KALKAVAN Group
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim