Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyerde Türk bayraklı gemi çalışması
Türkiye Kruvaziyer Platformu Yürütme Kurulu ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Akdeniz'de Türk bayraklı kruvaziyer gemilerinin sefer yapması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Demirtaş, yaptığı açıklamada uzun bir süreden bu yana platform olarak kruvaziyer gemilere verilen hizmetlerde indirim yapılmasını istediklerini belirterek Limanlar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kruvaziyer gemilere, istedikleri taktirde römorkör hizmeti almayarak maliyetlerini düşürme imkanı verildiğini kaydetti.

Ankara'da Oda ve Borsa İstişare Toplantısı Yemeği'nde bir araya geldiği Başbakan Binali Yıldırım'a bu konudaki teşekkürü bizzat iletme fırsatı bulduğunu ifade eden Demirtaş, sahil sıhhiye ve fener ücretlerinin de düşürülmesi için çalışma yapılması gerektiğini bildirdi.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Şimdi sahil sıhhiye ve fener ücretlerinin de düşürülmesi ile birlikte gemilerin rotalarının Türkiye'de döndürülmesini sağlayabiliriz. Bunu Sayın Başbakan'a da ilettim. Şu anda bu konunun yasa meselesi olduğunu bildiren Başbakanımız, bize çalışmaya devam talimatını verdi. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Artık kendi kruvaziyer şirketimizi kurarak Akdeniz'de Türk bayraklı kruvaziyer gemilerinin dolaşmasını istiyoruz. Bunu sayın Başbakan'a da söyledim. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu da buna gücümüzün yeteceğini belirterek, 'Ama sizin talimatınız ve desteğiniz lazım' dedi. Diğer deniz ticaret odası başkanları da vardı. Sayın Başbakanımız bu konuya sıcak yaklaşarak; 'Siz bir çalışma yapın, biz de konuyu değerlendirelim' dedi."

Bu ortamda desteklerin büyük önem taşıdığını belirten Demirtaş, gemilerin Türk limanlarına yanaşmamasının en önemli nedeninin terör korkusu olduğunu ancak çok sayıda terör saldırısına maruz kalan Fransa, Belçika, ABD gibi Türkiye'nin de turizmin yoluna devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Demirtaş, eylül ayında İspanya'nın Tenerife kentinde düzenlenecek Seatrade Med Tenerife Kruvaziyer Fuar ve Kongresine katılarak bu destekleri bizzat şirket yöneticilerine anlatacağını, gemilerin dümenlerini İzmir'e kırmalarını isteyeceğini ifade etti.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 05.08.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 METEAR Deniz İşle..
 MOST Denizcilik
 MEGASTAR Daily Bo..
 URSA Denizcilik v..
 SALMAKİS Turizm Y..
 ERŞEN Denizcilik
 BEKO Ticaret A.Ş.
 DOKA MARİN Gemici..
 HM Denizcilik Tic..
 MUMCUOGLU Gemicil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim