Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Vera Denizcilik için iflas erteleme kararı veren hakimlere soruşturma
Vera Denizcilik ile Vega Tekstil Şirketleri'ne İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde verilen 'jet iflas erteleme' kararı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun dikkatini çekti. HSYK'nın hakim ve 2 üye hakkında soruşturma başlatacağı öğrenildi.

Vega Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret ile Vera Denizcilik İthalat Şirketleri'ne İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde verilen 'jet iflas erteleme' kararı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun dikkatini çekti. HSYK'nın hakim ve 2 üye hakkında soruşturma başlatacağı öğrenildi.

Sabah'tan Nazif karaman'ın haberine göre, İstanbul tekstil dünyasının kalbinin attığıOsmanbey piyasasında Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen Mustafa Dalğın, iki şirketine 'jet iflas erteleme' kararı aldırarak büyük bir mal kaçırma operasyonuna imza attı. Olağanüstü Hal ile iflas erteleme kararı yasaklanmadan iki gün önce İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde alelacele dava görüldü. Dalğın'ın şirketleri için iki günde iflas erteleme kararı çıkarıldı.

İKİ GÜNDE KARAR ÇIKTI

Mustafa Dalğın'ın ailesiyle ortak olduğu Vega Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret ile Vera Denizcilik İthalat Şirketleri'ne iflas erteleme kararı aldırmak için İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. Davanın duruşması 29 Temmuz Cuma günü yapıldı. O arada bir süredir birçok şirketin suiistimal için kullandığı iflas ertelemenin OHAL süresince yasaklanmasına karar verildi. 31 Temmuz'da çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile iflas ertelemeler yasaklandı. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde Vega Tekstil ve Vera Denizcilik'in iflas ertelemesine ilişkin davada duruşmadan iki gün sonra (2 Ağustos Salı) şirketlerin iflas erteleme talebi mahkeme tarafından kabul edildi. İki şirkete iki kişilik kayyum heyeti atandı.

İFLAS ERTELEME KARARI NEDENİYLE ALACAKLILAR TAKİP YAPAMAYACAK

Mahkemenin jet hızıyla aldığı iflas erteleme kararı nedeniyle, iki şirket hakkında alacaklılar hiçbir takip yapamayacak. Şirketlere ait menkul ve gayrimenkuller, bankadaki hesaplar, üçüncü şahıslardaki hak ve alacaklarına ihtiyati haciz getirilemeyecek. Böylece Vega Tekstil ve Vera Denizcilik'in mal kaçırmasına da zemin hazırlandı. Çünkü iflas erteleme kararı çıkaran şirketler hiçbir alacaklısına para ödemiyor. İflas erteleme kararı sonrasında şirketi kurtarmaya değil içini boşaltmaya yönelik süreç başlıyor.

HSYK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde alelacele karar verilen dava Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun da dikkatini çekti. HSYK'nın hakim ve iki üye hakkında soruşturma başlatacağı öğrenildi.

30 MİLYONLUK ŞİRKET

Vega Tekstil, iflas erteleme kararı için mahkemeye sunduğu gerekçede, çevre ülkelerdeki sıkıntılar nedeniyle 2014'ten bu yana işlerin kötü gittiğini belirtti. Ancak Ticaret Sicil Kayıtları'na göre 5 Ocak 2016 tarihinde şirket sermaye artırımına dahi gitmiş durumda. Şirket yılın başında 20 milyon 700 bin TL olan sermayesini 30 milyon TL'ye çıkarmıştı. Bu da şirketin iflas erteleme kararı aldırırken bilançolarında oynadığına dair şüpheleri akla getirdi. Son dönemde şirketlerin birçoğu bilançolarını borca batık hale getirebilmek için muhasebe kayıtları üzerinde gerçeği yansıtmayan borç alacak hesapları üretilerek, şirket iyi durumda olsa da iflas erteleme kararı çıkararak alacaklılarından kurtuluyor.

Vera Denizcilik firması ise 28.000 – 33.000 dwt arası 5 geminin işletmesini yapıyor.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 25.08.2016




Share |




YORUMLARINIZ


Batik vera
Gemi personelleri alacaklarini alamiyor ve sozlesmesi biten personel hala gemide bu kisilerin durumu ne olacak peki. Sirket iflas etti evet kayyum atandi.yazik degil mi personele acil olarak cozum bulunmasi gerekli

Yazan: Ne farkeder - 3.09.2016 23:06:31


Çakma çarkcı
Gemilerimizi böyle sorumsuz ve meslekten yoksun insanları dolduran armatörler daha çok çeker nerde o gerçek personeller⚓🛳🇹🇷⚓
Yazan: Murat Kaptan - 26.08.2016 12:10:20




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİZMAN Denizcilik
 TRIO Denizcilik İ..
 EŞMELER Tarım Ltd..
 ROTA Gemi
 GMARİN
 ZİRVE Denizcilik
 GOKTAS Yatcilik L..
 ERTUR Yatçılık
 TUNA Denizcilik
 TROY M.A.T.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim