Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemilerle Kutup turizmi başladı, yeni bir titanik faciası olmasından endişe ediliyor
Eriyen buzullar nedeniyle gemiler için yeni güzergahlar açılıyor. Son olarak 68 bin tonluk, 1000 yolculu dev bir gemi, tarihte ilk kez Kuzeybatı Geçidi’nde seyir ediyor. Geminin Titanic gibi buzdağına çarpmasından korkuluyor.



Crystal Cruises isimli dev gemi, şimdiye kadar geçilemeyen bir güzergahta tarihi yolculuk yapıyor. 250 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde ve 68 bin ton ağırlığındaki 13 güverteli gemi, Kuzeybatı Geçidi'nde buzulların arasında ağır ağır ilerliyor. Yolculuğuna 16 Ağustos'ta Alaska'dan başlayan lüks gemi, 32 gün sürmesi beklenen maceranın ardından 17 Eylül'de New York'ta olacak. İlk kez Kuzeybatı Geçidi'ni kullanarak Atlas Okyanusu'na inecek yolcu gemisi unvanını aday olan Crystal Cruises, tam 1000 yolcu taşıyor. 653 mürettebatlı geminin güzergahı için "Dünyanın en tehlikeli yolculuğu" diyenler de var, "Adrenalini en yüksek gemi" tanımını yapanlar da. Diğer taraftan buz dağına çarpma ihtimalinin çok yüksek olması nedeniyle gemiyi, 1912'de bin 514 kişiye mezar olan Titanic'e benzetenlerin sayısı da az değil. Dev gemiye, yolculuğu boyunca 2 buçuk metrelik buzulları bile kırabilen bir buzkırıcı eşlik ediyor. Ayrıca işletmecileri, olası bir kaza veya buzullara sıkışma anında gemideki bin 653 kişiye yetecek kadar gıda stoklarının olduğunu söylüyor. Ancak yine de ikinci Titanic faciasının yaşanmasından endişe ediliyor.

BİLETLER 120 BİN DOLAR

Kuzeybatı Geçidi ilk olarak 100 yıl önce Norveçli balıkçı Roald Amundsen tarafından geçilmişti. Amundsen o dönem söz konusu yolu tam 3 yılda tamamlamıştı. Aradan geçen yıllar içerisinde hiçbir yolcu gemisi bu güzergahı kullanamadı. Ancak küresel ısınmanın etkisiyle birlikte buzullar iyice eriyince Crystal Cruises ekibi aylar süren planlamalarının ardından yolculuklarına başladı. Bu maceralarla dolu yolculuğa çıkmak isteyenler çok para ödemek zorunda kaldı. En ucuz bilet fiyatları 22 bin dolardan başlarken, en yüksek biletler 120 bin dolara satıldı. Yolcuların her biri ayrıca, olası bir kaza anında acil tahliye işlemleri için 50'şer bin dolar sigorta parası ödedi. Zenginlerin yolculuk ettiği gemi, güzergah boyunca birçok mola verecek. Gemideki yüzme havuzları, sinemalar, spa'lar, casinolar, tenis kortları veya eğlence merkezlerinden sıkılanlar, bu molalarda soluğu kutup ayılarının yanında alabilecek. Kutup ayılarının yanına ise helikopterle taşınacaklar.

'ÇEVREYİ YOK EDECEK'

350 milyon dolar değerindeki Crystal Cruises gemisinin işletmecileri yolculuk boyunca Kuzeybatı Geçidi'nde şimdiye kadar hiç keşfedilmemiş doğal güzelliklere zarar vermemek için bütün tedbirleri aldıklarını söylüyor. Bu çerçevede özel bir yakıt kullanılacak. Ancak yolculuğun küresel ısınmanın geldiği son noktayı en acı şekilde gözler önüne serdiğini söyleyen çevreciler, aynı güzergahın başka yolcu gemilerince kullanılmak istenebileceğini söylüyor. Ayrıca tüm önlemlere rağmen dev geminin arkasında bırakacağı atıklar ve hasarların ölümcül olabileceğini savunuyorlar.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 29.08.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SKY MARIN Yacht A..
 NİKMARİNE
 EMRE Denizcilik
 T&O Denizcilik
 GEDİZ Denizcilik
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 UNICOR İnternatio..
 POLATHANE Denizci..
 RİZE İPEKYOLU Den..
 MERİDYEN Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim