Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Maaş alamadıkları için gemiyi terk edemiyorlar
Trabzon açıklarında hacizli olduğu için demirleyen Kamboçya bayraklı geminin 3`ü Türk, 5 mürettebatı, maaşlarını alamadıkları için yaklaşık 3 aydır gemiyi terk etmiyor.

Merkezi İstanbul`da bulunan "Trans Akbaş" Gemi İşletmesine ait 1532 grostonluk Kamboçya bayraklı gemi, Trabzon Limanı`ndan aldığı yükü, Rusya`nın Poti Limanı`na boşaltmasının ardından tekrar Trabzon`a döndü.

Şirketin borçları nedeniyle haciz konulduğu öne sürülen Kaptan Dursun Akbaş adlı gemi, yaklaşık 3 ay önce demir attığı Trabzon açıklarında bekliyor.

Gemideki 3`ü Türk, 2`si Gürcü, 1`i Rus olmak üzere toplam 5 mürettebat ise bu sürede alacakları ödenmediği gerekçesiyle gemiyi terk etmiyor.

Gıda ve ısınma sorunu yaşan mürettebat, Trabzon Liman Başkanlığı ve Valiliğin yardımlarıyla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Gemiye ait bir botla yiyecek almak için Faroz balıkçı barınağına gelen gemi mürettebatından Recep Dursun, yaptığı açıklamada, zor ve sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını söyledi.

Firmayla 3 ay öncesine kadar sürekli irtibat halinde olduklarını belirten Dursun, şunları anlattı:

"85 gündür burada bekliyoruz. Paralarımız ödenmiyor. Bunun krizle alakası olamaz. Bu zamana kadar oyalamaları ve bekletmeleri bizi çaresiz bırakıyor. Şu anda gemide kalorifer çalışmıyor. Liman Başkanlığı sayesinde Valilik bize yardım gönderdi. Onların sayesinde temel ihtiyaçlarımızı karşıladık."

Gemi kaptanı Tamazi Sabiashvili tarafından imzalı ve mühürlü olan maaş alacaklarına dair belgeyi gösteren Dursun, "Benim yaklaşık olarak 12 bin TL alacağım var. 3 bin TL`lik borcum nedeniyle telefonlarımı kapatmak zorunda kaldım. Bir an önce maaşlarımızı almak istiyoruz" dedi.

Mağduriyetlerini Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonuna (ITF) bildirdiklerini kaydeden Dursun, "Bizi avukatlarına yönlendirdiler. Avukatlar da bizden vekalet istediler. Gemide bulunan üç Gürcü arkadaşın vekalet ücreti 350 TL tuttu. O kadar paramız olmadığı için şu anda bir şey yapamadık. Bugün bir mahkemeye başvuracak paramız dahi yok" diye konuştu.

BALIKÇILARDAN YARDIM ALIYORLAR

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu ise yaşanan problemi Liman Başkanlığı tarafından öğrendiklerini ve gemi personelinin ihtiyaçlarını gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Mutlu, geminin yabancı bayraklı olması nedeniyle mürettebatın kıyıya çıkmasının sakıncalı olduğunu belirterek, "Tabii ki önemli olan can güvenliği. Dün burada kalmalarını önerdik ve teknelerini çektik. Arkadaşların mağdur olduğunu Liman Başkanlığından öğrendik. Liman Başkanlığı ve Valilik tarafından kendilerine yardım yapıldığını biliyoruz."

Geminin hacizli olduğunu öğrendiklerini belirten Mutlu, "Ancak bu resmi bir konu. Ne olduğunu tam olarak bilemiyoruz" dedi.

Faroz balıkçı barınağında kendilerine getirilen gıda ve diğer ihtiyaç malzemelerini alan Recep Dursun ve beraberindeki diğer mürettebat, servis teknesi eşliğinde tekrar açıkta bekleyen gemiye döndü.

Kaynak: Stargazete
Eklenme tarihi: 06.01.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 GRANDİ Gemi Kiral..
 TOPKAPI GROUP
 ALAPINAR Su Ürünl..
 AYDEN Denizcilik
 MARİST Shipping
 ÜNLÜ Denizcilik
 ORSA Tanker İşlet..
 SEA PARTNER Inc.
 METE KARDEŞLER De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim