Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye yeniden yüzünü denize dönmüş durumda
Türkiye'de kayıtlı gemi adamı sayısının 177 bine çıktığı bilgisini veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Çin'den sonra dünyada en çok gemi adamı yetiştiren ülke durumundayız. Bu gurur duyulacak önemli bir şey” diye konuştu.

Bakan Arslan, Piri Reis Üniversitesinin 2016-2017 Akademik Yılı Resmi Açılış Töreninde, yarınların başarılı kurulabilmesi için geçmişin iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.



15 Temmuz'un kendine gelme işlemi olduğunu aktaran Arslan, “Keşke yaşamasaydık. Ama keşkeler fayda etmediğine göre, o kangrenin daha da büyüyüp gelecekte başımıza belalar açmaması adına o akşam önemliydi." dedi.

Arslan, o akşama dair önemsediği en önemli şeylerden birisinin siyasi görüş, etnik yapı ve mezhep farkı gözetmeden millet olma şuuru ile halkın sokağa çıkması olduğunu belirterek, milletin o gün dünyaya ders verdiğini dile getirdi. Bu noktada kadınların yerinin yadsınamaz olduğunu vurgulayan Arslan, o gün kadınların tankların önüne kendini siper ettiğini hatırlattı.

"GRİ LİSTEYE GİRDİK GİRECEĞİZ"

Bakan Arslan, denizcilik sektöründe son 14 yılda önemli mesafeler kat edildiğini söyledi.

2023 hedeflerine dikkati çeken Arslan, bir iş programı yaparak o kapsamda adım adım yürümenin en sağlıklı yöntem olduğundan bahsetti.

Arslan, denizcilik anlamında son dönemde önemli mesafeler kat edildiğini, bunlardan en önemlisinin de kara listeden beyaz listeye geçiş olduğunu dile getirdi.

Bunun olmazsa olmazının armatörlerin gemilerini en sağlıklı şekilde işletilebilir tutması olduğunu anlatan Arslan, ancak şu anda bir tehlike çanının çaldığına dikkati çekerek, “Gri listeye girdik gireceğiz." dedi.

Arslan, 13-14 yılda elde edilen bir kazanımın birilerinin keyfi için heba etme şanslarının olmadığını ifade etti.

“Bizim gri listeye düşme lüksümüz yok. Sektörün paydaşları hazır burada iken, bunun gereğini yapmak zorundayız, yapacağız, birilerinin canı yansa da…" ifadelerini kullanan Arslan, burada el birliği yaparak yanlışa düşmeme çağrısında bulundu.

"KRİZ DÜNYADA EN BAŞTA DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜ ETKİLEDİ"

Arslan, krizin dünyada en başta denizcilik sektörünü etkilediğini söyledi. Türkiye'de kayıtlı gemi adamı sayısının 177 bine çıktığı bilgisini veren Arslan, “Çin'den sonra dünyada en çok gemi adamı yetiştiren ülke durumundayız. Bu gurur duyulacak önemli bir şey." diye konuştu.

Arslan, Türkiye'nin yeniden yüzünü denize dönmüş durumda olduğunu dile getirdi.

Meslektaşlarını görmenin kendisini mutlu ettiğini bildiren Arslan, bugün meslektaşlarının bir çoğunun sektörde söz sahibi olduğunu ifade etti.

Konuşmasından sonra bakana günün anısına Piri Reis Haritasını sembolize eden el yapımı bir tablo hediye edildi. Daha sonra Piri Reis Üniversitesi Simülatör Merkezinin açılış kurdelesi kesildi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 06.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ


Aslan
Bakanin gurur duydugu şeye bak gemi adami sayimiz 177 bine çıkmış evet cok gurur verici daha öncede bin ali Yıldırım soylemisti biz geldigimizde 40 bin gemi adami vardi biz bunu 120 bin yaptik diye 120 milyon olsa ne olacak siz gemi sayisina bakin elinizdeki gross tona bakin o ne durumda gelişmiş ülkelerde denizci sayısı artmaz gemi adaminin bu denli artmasi ülkenin iş durumunu gösterir is bulamayan işini batiran gemide

Yazan: mrgmet - 8.10.2016 07:04:44


İlginç
Türk bayraklı gemi kalmamış, Türk işletmeci yabancı personele dönmüş, sektör can çekişiyor ama söylemler bambaşka. Gri liste tehlikesi varmış. Tek tehlike buysa bırakalım kara listeye girelim. Bakan bile birşeylerin farkında değil ya da farkında değilmiş gibi yapıyorsa söylenecek söz kalmamıştır.
Yazan: Özgür Y. - 7.10.2016 14:40:01


iş yok
3 aydır çalmadık kapı kalmadı artık yeter filipinli bile benden 3 kat fazla maas alıyor allah belanızı versın
Yazan: kel alaka - 7.10.2016 13:01:53



6 aydır iş bulamıyoruz , nasıl büyümekte bu sektör tamamen yalan. millet işsizlikten kırılıyor.
Yazan: kerim can - 6.10.2016 22:23:19




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YIGIT Shipping Co..
 NEGMAR Denizcilik..
 DADAYLILAR Shippi..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 AMİRAL Maritime
 BODRUM Denizcilik
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 PAPATYA Yat
 SKY MARIN Yacht A..
 GÜRMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim