Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Palmali'nin hedefi dünya liderliği
Azerbaycan-Türk şirketi olan Palmali Şirketler Grubu, dünya çapında en büyük 7’inci denizcilik şirketi Unvanını kazandı. Şirketin Finansal Grup Başkanı Jalil Javadov, "Artık Türkler de denizcilikte var diyecekler. Hedefimiz dünya liderliği" dedi. Javadov ayrıca, denizcilikte yılda 100 ila 150 milyon $ yatırım planladıklarını da söyledi.

Türkiye'de denizcilik sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Palmali Şirketler Grubu, global arenada çok önemli bir basamak atladı. Mübariz Mansimov’un sahibi olduğu ve Azerbaycan-Türk şirketi olarak geçen grup, dünya çapında en büyük 7’inci denizcilik şirketi ünvanını kazandı. Böylece Clarkson şirketinin yaptığı ve 3 bin 500 denizcilik şirketinin yer aldığı araştırmada ilk kez bir Azerbaycan-Türk şirketi ilk 10’a girme başarısı gösterdi. Palmali Şirketler Grubu Finansal Grup Başkanı Jalil Javadov, bunun büyük bir başarı olduğunu belirterek, "Artık Türkler’de denizcilikte var diyecekler. Bu bizim için bir gurur. Bu yıl ilk 7’deyiz. Ancak hedefimiz dünya liderliği" dedi.



YAKLAŞIK 150 GEMİSİ VAR

Clarkson raporunda Palmali Şirketler Grubu’nun 70 tane gemisi göründüğünü ancak, gemi sayılarının 140-150 arasında olduğunu da belirten Javadov “Bu rapor bizim Avrupa bacağımızı dikkate alıyor. Rusya tarafında bizim faaliyet gösteren Palmali Rostov adında bir şirketimiz var. Orada da yine 70-80 tankerimiz faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla biz bunları üst üste koyduğumuzda ilk 3’e giriyoruz. Bu şirket sadece Avrupa tarafımızı alıyor. Bizim en büyük işlerimizden biri de Rusya’da. Dolayısıyla Rusya bacağını da eklediğimizde aslında ilk 3’e girmiş oluyoruz" diye konuştu.

DİĞERLERİNE DE KAPI AÇACAK

Elde ettikleri bu başarı sayesinde artık Türk şirketlerinin dünya bankalarında daha etkin hale geleceğini de vurgulayan Jalil Javadov, “Bizim bu başarımız diğer Türk şirketlerine de ciddi kapılar açacak. Artık Türkiye’de de denizcilik şirketi vardır diyecektir insanlar. Türk şirketleriyle çalışan yabancı bankalar, Türkiye’ye artık daha fazla güvenir hale gelecekler. Amacımız piyasada Türkiye Azerbaycan denildiğinde akla gelen ilk şirket biz olalım. Palmali bölgesel olarak çok güçlü, ama hedefimiz bu gücü dünyaya yaymak” değerlendirmesinde bulundu.

DENİZCİLİĞE ODAKLANDIK

Javadov, önümüzdeki dönemde Türkiye’de ciddi yatırımlar yapmaya devam edeceklerini de belirterek şunları söyledi: “Biz geçen yıl stratejik kararlar aldık, yan yatırımlarımızı durdurduk. Taşımacılık dışında, turizmde de vardık ancak o taraftan vazgeçtik. Bundan sonra turizmde yatırıma devam etmeyeceğiz. Ana yatırımımız olan denizciliğe odaklandık. Bu tarafta yatırımlara devam etme kararı aldık. Bundan sonra her yıl 3 ila 5 gemi arasında yatırımlarımız olacak. İşlerimizin daha iyi gitmesi durumunda bu rakamı 8 gemiye de çıkarabiliriz. Ortalama gemi yatırımları 15-20 milyon dolar kadar. Dolayısıyla yılda 100 ila 150 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyoruz."

TÜRKİYE- RUSYA STRATEJİK ORTAK

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizin çözüm bulmasını, hem Türkiye’ye hem de Palmali’ye yarayacağını söyleyen Javadov “Rusya’nın Türkiye için Türkiye’nin de Rusya için çok büyük bir stratejik ortak olduğunu söylemeliyiz. Bazı dönemler karşılıklı sorunlar yaşanabiliyor. Tüm bu sorunların ortadan kalkması hem bölgesel olarak hem de stratejik ortak olarak iki ülkeye de faydası olacaktır. Bunun Palmali üzerine de mutlaka olumlu etkisi oluyor. Bizim işimiz burada çünkü. Rusya ile Türkiye’nin arasını düzeltmesi ticaretin artması anlamına geliyor. Biz de taşımacılık işi yapıyoruz. Bizim için de büyük bir fırsattır” ifadelerini kullandı.

Denizcilikte Türkiye de var!

Palmali Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansmov da, elde edilen bu başarının Türk tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, "Türk tarihinde bir ilke imza attık. Denizcilik sektöründe bir Azerbaycan-Türk şirketi dünyanın en büyük denizcilik şirketleri arasında ilk 7’ye girdi. Herkes şunu gördü, Türkiye’de de denizcilik var. Eskiden hep Yunanlar, Japonlar, İngilizler hakimdi. Bir Türk şirketi hiç giremedi. Turizm işinde artık yatırım planlamıyoruz. Denizcilikte büyüyeceğiz. Durmak yok yola devam" değerlendirmesini yaptı.

Devletimizin yanındayız

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Javadov şunları söyledi: "Allah bir daha Türkiye’ye 15 Temmuz gibi bir süreç yaşatmasın. Masum insanlar hayatını kaybetti. Bunları yapanlar devletin, Türkiye’nin, Müslümanların geleceğini ve iyiliğini düşünmüyorlar. Olaya ekonomik olarak bakarsak, bu tür girişimler yabancı yatırımcıları da ciddi olumsuz etkiler. Biz bu tür girişimlere karşı her zaman devletimizin yanındayız ve her türlü desteğe de açığız."




Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 14.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ANGELS PRO ACTION
 GN GROUP
 MİNERAL den. san ..
 NEGMAR Denizcilik..
 INTERGLOBAL Deniz..
 EFOR Denizcilik
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 MFS Line
 MARVEL Uluslarara..
 BAHRİ Tic. Ltd.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim