Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemide 370 kaçak göçmen yakalandı
Çanakkale Boğazı'nda sahil güvenliğin 'Dur' ihtarına uymayıp, yoluna devam etmek isterken karaya oturan 'Eniz' adlı kuru yük gemisindeki kaçak göçmenler, bir balıkçı teknesi ve 2 Sahil Güvenlik Botu ile açıkta bekleyen Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait TCSG 66 ve TCSG 84 gemilerine taşındı.



370 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Kaçakların saat 03.00 sıralarında başlayan tahliye işlemi saat 09.30'da tamamlandı. Gemiden, ilk belirlemelere göre aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 370 kişi tahliye edildi. Sahil güvenlik gemilerine alınan kaçak göçmenlerin, Akbaş Limanı'nda karaya çıkartılıp, otobüs ve minibüslerle Ayvacık İlçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne gönderileceği bildirildi.

Kaçakları taşıyan kuru yük gemisinden son olarak ise gemi kaptanı olduğu sanılan, elleri kelepçeli bir kişi indirilip, tek başına bir Sahil Güvenlik botuna alındı. Gemiden kelepçeleri çıkartılarak indirilebilen şüpheli, daha sonra açıkta bekleyen sahil güvenlik gemisine götürüldü.



363 KİŞİ HANGARA ALINDI

Gemide bulunanlar, sahil güvenlik botları ve balıkçı tekneleri ile tahliye edilerek açıkta demirleyen sahil güvenlik gemilerine götürüldü. Mülteciler Akbaş limanında getirildi. Burada bir müddet gemilerde bekletilen kaçaklar, daha sonra gruplar halinde karaya çıkarılarak limanda bulunan bir hangara alındı. Gemilerden ilk kadın ve çocuklar indirildi. Annesinin kucağında henüz bir kaç aylık olduğu tahmin edilen bir bebek dikkati çekti. Kadın ve çocukların ardından, gemideki diğer kişiler de indirilerek hangara alındı. Burada, kaçakların parmak izleri alınarak, daha önce kayıtlarının olup olmadığı kontrol edilecek. Kimlik tespitinin ardından sağlık kontrolünden geçirilecek olan kaçaklar, Ayvacık Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilecek.

GEMİNİN İSMİ SAHTE ÇIKTI

Öte yandan yakalanan geminin adı üzerinde oynama yapıldığı ortaya çıktı. Geminin asıl adının ’Delideniz’ olduğu, yazının boyanıp bir kısmının silinerek ’Eniz’ olarak değiştirildiği anlaşıldı.



Kaynak: Hürriyet + Milliyet
Eklenme tarihi: 10.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 İDÇ Denizcilik
 ARIF KALKAVAN
 UGUR 44 Vapur Ac..
 HORİZON LTD.
 SUDE Denizcilik
 KEVSER Denizcilik
 DEEP Maritime
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
 KINAY Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim