Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Çanakkale Boğazı'nda çarpışan gemilerde hasar
Çanakkale Boğazı'nın Ege Denizi girişindeki Kumkale önlerinde çarpışan 176 metre uzunluğundaki İtalyan bayraklı 'Grande Anversa' adlı Ro-Ro gemisi ile 100 metre uzunluğundaki Malta bayraklı 'Sider Capri' adlı kuru yük gemisi, Karanlık Liman Mevkii'ne yönlendirilerek demirletildi. Yapılan kontrollerde, iki gemide de hasar tespit edilirken, denizde herhangi bir kirlilik ve can kaybı rapor edilmedi.



İspanya'nın Valencia Limanı'ndan İzmit'in Autoport Limanı'na gitmek üzere Marmara Denizi'ne doğru yol alan, ayrıca klavuz almak için ilerleyen, 2 bin 614 araç yüklü 176 metre uzunluğundaki İtalyan bayraklı 'Grande Anversa' adlı Ro-Ro gemisi ile Romanya'nın Köstence Limanı'ndan Kıbrıs Rus Kesimi'nin Larnaca Limanı'na gitmek üzere Ege Denizi yönüne ilerleyen 100 metre uzunluğundaki 3 bin 950 metrikton arpa yüklü Malta bayraklı 'Sider Capri' adlı kuru yük gemisi dün akşam çarpıştı. Sektör Kumkale'nin telsizden yaptığı uyarılara rağmen iki gemi, saat 19.04'de, Çanakkale Boğazı'nın Güney girişinde çarpışmaktan kurtulamadı.

Olay sonrası seyir, can, mal ve çevre emniyeti için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma-4' römorkörü ile Kıyı Emniyeti 9 Hızlı Tahlisiye Botu kaza yerine sevk edildi. Her iki gemi de kılavuz kaptanlı olarak Karanlık Liman Mevkii'ne yönlendirilerek demirletildi. Yapılan kontrollerde, denizde herhangi bir kirlilik ve can kaybı rapor edilmedi. Sürtüşme nedeniyle Grande Anversa adlı Ro-Ro gemisinin kıç sancak tarafında, Sider Capri adlı kuru yük gemisinin baş kısmında hasar oluştuğu belirlendi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Sahil Güvenlik Komutanlığı Çanakkale Grup Başkanlığı'nın bir botu, demirli olan gemilerin çevresinde devriye görevi yaptı. Hasar tespit edilen iki gemi de sörvey kontrollerinin ve yasal işlemlerin tamamlanması için Karanlık Liman demir bölgesinde bekletilirken, Çanakkale Liman Başkanlığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.



Kaynak: Star + AA
Eklenme tarihi: 28.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NAUTİLUS Diving
 RAYBEN Denizcilik..
 AE Medya Turizm İ..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 REYSAŞ Denizcilik
 BORA Denizcilik S..
 YIGIT Shipping Co..
 YEŞİL Marmaris A...
 EFE Gemi İşletmec..
 OBA Den. Pet. İnş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim