Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İstanbul limanı dev yolcu gemilerine hazırlanıyor
İstanbul'da yıllarca kurvaziyer gemileri ve turistleri ağırlayan İstanbul limanında dönüşüm başladı. Proje etrafında yer alan binalar yıkıldı. Tarihi binalarda ise yenileme yapılacak.

Çalışmalarda, kamuoyunda Galataport adıyla bilinen Salıpazarı Kruvaziyer limanı projesinde sahil kesiminde bulunan bazı binaların yıkım işlemi tamamlandı. 3 yıl içinde tamamlanması planlanan çalışmalarda terminal binası eskisinin iki katı büyüklüğünde olacak. Proje kapsamında koruma altındaki tescilli binalarda ise yıkım işlemi yerine yenileme yapılacak. Proje alanında yer alan İstanbul Modern de önümüzdeki günlerde bölgeden taşınacak.

ESKİ YOLCU SALONLARI YIKILDI

Karaköy'den Salıpazarı'na kadar uzanan İstanbul limanındaki çalışmalar geçtiğimiz aylarda başlamıştı. Limanın Karaköy bölgesinde bulunan ana terminal binasının yanındaki tek ve iki katlı yolcu kabul ve pasaport işlemlerinin yapıldığı eski binaların yıkım işi tamamlandı. Yıkılan yeni binaların yerlerine yenilerinin yapılması için çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık bir yıldır yolcu gemilerine kapalı olan İstanbul limanına çalışmalar nedeniyle 3 yıl daha kurvaziyer gemi yanaşmayacak. Proje alanında yer alan İstanbulModern ise geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol kapsamında bulunduğu yerden taşınacak. İstanbul Modern'in şu anda bulunduğu binanın yıkılarak yerine yeni bir müze binası yapılması bekleniyor.



DEV YOLCU GEMİLERİNİ AĞIRLAMASI PLANLANIYOR

Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni inşaa edilecek kruvaziyer gemilere yönelik terminal eskisinin iki katından daha büyük olacak. Terminal yer altına alınacak. Proje tamamlandığında İstanbul limanına 6 bin den daha fazla yolcu kapasiteli dev yolcu gemileri yanaşabilecek. Projeyle yaklaşık 30 dönümlük alanıyla Tophane meydanının, İstanbul'un en büyük meydanlarından biri olması planlanıyor.



DAHA ÖNCEKİ İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ

Karaköy'de Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait liman sahasının yenilenmesi projesi 1990 yıllarında Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ortaya çıktı. Proje alanın özelleştirme kararı ilk defa 2002 yılında alındı. 2005 yılında yapılan ihalede en yüksek fiyat Sami Ofer'in ortak olduğu Royal Carribean Cruises konsorsiyumundan geldi. Ancak Danıştay'ın imar planına olur vermemesi sonucunda ihale iptal edildi. Bölgedeki imar değişiklikleri ve kullanım hakkının 30 yıl olarak belirlenmesinin ardından 2013 yılında yapılan yeni ihaleyi 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazandı.






Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 03.12.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇETİNKAYA Denizci..
 MOBYDİCK Yat
 MASTER Petrol
 EKSİM Denizcilik
 REKA Denizcilik
 ONURHAN Denizcili..
 REKA Denizcilik
 ALASONYA Denizcil..
 NEVMAR Denizcilik..
 ALUNA ESTATES S.A
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim