Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Deniz Turizmi Çalıştayı yapılacak
Deniz turizminde 2017 yılı ve gelecek sezonların yol haritası İzmir'de çizilecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinesinde, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ev sahipliğinde 15-16 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan “Deniz Turizmi Çalıştayı", Bakanlık yetkilileri ile deniz turizmi sektörünün temsilcilerini bir araya getirecek.



Kaya İzmir Thermal Convention Otel Venüs Salonu'nda 15 Aralık'ta başlayacak çalıştaya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz, UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, İMEAK DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, deniz turizminin ve denizcilik sektörünün yetkilileri katılacak. Deniz Turizmi Çalıştayı kapsamında kruvaziyer turizmi, deniz turizmi mevzuatı, teşvik ve destekler, tanıtım ve pazarlama konularında oturumlar düzenlenecek. Deniz turizmi işletmeciliği oturumunda ise çekek yerleri, yat, günübirlik gezi tekneleri, yüzer restoran, su üstü aktiviteleri ve dalış turizmi işletmeciliği konuları ele alınacak. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, küresel ve bölgesel negatif gelişmelerden dolayı Türkiye turizminin 2016 sezonunu kayıp ile kapattığını belirterek, 2017 sezonu için de olumlu sinyaller gelmediğini söyledi. Öztürk, “Bu negatif durum karşısında kendimizi suyun akışına bırakmaya hakkımız yok. Moralimizi bozmadan ülkemizin geleceğine inanarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu zor dönemde atılacak en küçük adımın çok önemli farklar yaratacağına inanıyoruz. Çalıştayda alınacak kararlar sezon öncesi deniz turizmi işletmecilerine büyük moral kazandıracaktır. Bu çalıştaya verdikleri destek için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi. Anadolu'nun eşsiz doğası, tarihi zenginliği, birbirinden güzel koyları ile dünyanın önde gelen uğrak noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Öztürk, şöyle devam etti:

“Ülkemiz turizmi artık deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Ancak hedeflerimizin çok gerisindeyiz. Katma değeri yükseltmek, ülkemize daha fazla gelir kazandırmak için deniz turizmine ağırlık vermek zorundayız. Üç yanı denizle çevrili ve her biri en kaliteli hizmeti veren deniz turizmi tesislerine sahip bir ülke için 7 milyar dolarlık deniz turizmi geliri yeterli değildir. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin Ayvalık'tan Didim'e uzanan sorumluluk sahasında, 29 sualtı sporları, 95 su üstü sporları tesisi, 194 günübirlik gezi teknesi, 61 turizm belgeli ticari yat, 8 marina ve 4 kruvaziyer limanı faaliyet gösteriyor. Yine mavi bayraklı 79 plaj, 7 marina var. Çeşme Alaçatı'daki sörf tesisleri sayesinde havadan para kazanıyoruz. Aynı potansiyele sahip Urla, Çesmealtı, Dikili ve Ayvalık, Alaçatı'yı takip ediyor. Karaburun, Dikili, Kuşadası, Çeşme, Foça'nın mavi derinlikleri, dalış turizmi için çekim merkezi oluyor. Günübirlik tekne turları, her yıl 1.5 milyon turiste hitap eder hale geldi. Bu potansiyeli ülkemiz turizmi için güce dönüştürmeliyiz."



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 15.12.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATASOY Uluslarara..
 TRUVA Denizcilik
 OCEAN Shipping Ap..
 GEMEK Denizcilik ..
 ADRASAN Denizcili..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 MUÇO Yatçılık San..
 LARA Denizcilik T..
 RİZE İPEKYOLU Den..
 ZRC Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim