Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcilik sektörü ''Europort Turkey'' i bekliyor
Europort Turkey Uluslararası Denizcilik Fuarı, 5-8 Nisan 2017'de denizcilik sektör temsilcilerini buluşturmaya hazırlanıyor. Europort Turkey Fuar Direktörü Dilek Karaduman, "Yeni iş birlikleri yaratacak olan ve uluslararası denizcilik sektörünün gelişiminden pay almak için en uygun fırsatları sunan fuarda en yeni teknoloji, ürün ve hizmetler görücüye çıkacak. Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın denizcilik geçmişinin olmasının tersanelerin kira sürelerinin uzatılmasına destek olduğunu düşünüyorum. Bakan Arslan sektörü yakından tanıyor, bu bizim için çok büyük bir avantaj" dedi.



Europort Turkey Uluslararası Denizcilik Fuarı, 5-8 Nisan 2017'de Tuzla Viaport Marina'da denizcilik sektör temsilcilerini buluşturmaya hazırlanıyor.

300 markanın katılacağı fuarda, 35 ülkeden 10 bin profesyonel ziyaretçi bir araya gelecek. Europort Turkey ve AHOY Rotterdam iş birliği ile düzenlenen fuar kapsamında, sektör temsilcileri yeni iş birlikleri için fırsatlara da kapı aralayacak.

Fuara ilişkin basın toplantısında konuşan Europort Turkey Fuar Direktörü Dilek Karaduman, ulusal ve uluslararası ziyaretçiler için de lokasyonun hem Tuzla hem de Viaport Marina olmasının fuarı daha cazip hale getireceğini belirtti.

Fuarda öncü markaların bir araya geleceğini ifade eden Karaduman, "Yeni iş birlikleri yaratacak olan ve uluslararası denizcilik sektörünün gelişiminden pay almak için en uygun fırsatları sunan fuarda en yeni teknoloji,ürün ve hizmetler görücüye çıkacak" dedi. Norveç, Meksika Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Rusya ve Türkmenistan'dan sektör profesyonellerinin gemi inşa sanayisindeki yeni iş bağlantıları açısından bu yıl fuara destek sağlayacağını aktaran Karaduman, küçük ve orta ölçekli işletmelerin iş fırsatları elde etmesinin de fuarın hedefleri arasında olduğunu dile getirdi.

Karaduman, gemi ve yat sektörünün 2017'ye umutla başlayacağını vurgulayarak, özellikle önemli pazarlardan olan Norveç'in teslimatlar konusunda esneklik göstermesiyle Norveç'e yapılan gemi ihracatında artış beklediklerini ifade etti. Denizcilik sektörü için 2017'nin 2016 için telafi yılı olacağını kaydeden Karaduman, "Europort Turkey Denizcilik Fuarı, denizcilik sektöründeki yeni teknolojilerin, yeni gemi inşa projelerinin, bakım inşa projelerinin, yan sanayinin, tedarikçinin yeni ürünlerini görücüye çıkaracağı, ulusal ve uluslararası ziyaretçinin hedef fuarının olacağı doğru bir platformdur." diye konuştu.



"Tersanelerin kira süresinin uzatılmasıyla tersaneci 49 sene önünü görebiliyor"

Tersanelerin kira sözleşmesinin uzatılmasına değinen Karaduman, önceden tersanelerin 49 yıllığına kiralandığını ancak son dönemlerde tersanelerin kiralama süreleri düştüğünü belirtti. Kiralama sürelerinin 17,18,19 yıla kadar indiğinin altını çizen Karaduman, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın denizcilik geçmişinin olmasının kira süresinin uzatılmasına destek olduğunu vurguladı.

Kira sürelerinin uzatılmasıyla tersanecinin artık 49 sene önünü görebildiğini anlatan Karaduman, tersanecilerin artık yatırım yapabileceğini, yeni projelere girebileceğini, istihdam sağlayabileceğini dile getirdi.

Karaduman, 2017'de bunun olumlu etkilerinin görülebileceği belirtti.

Bakan Arslan'ın sektörü yakından tanıdığını söyleyen Karaduman, bunun kendileri için çok büyük bir avantaj olduğunu bildirdi.

Karaduman, "Maalesef tersanelerimiz hep kötü olaylarla gündeme geliyor. Aslında oralar milyon avroluk üretimlerin gerçekleştiği bir istihdam merkezidir." dedi.




Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 16.12.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UNIMARIN Denizcil..
 SUNSAİL
 BERK Turizm Yatçı..
 LALE Denizcilik
 TEKNOMARİN Denizi..
 MS Denizcilik ve ..
 CANMAR Denizcilik
 KDE Marine
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 DALICI Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim