Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Gübretaş’ın Negmar çıkmazı !
Gübretaş’ın, gemicilik faaliyetinde bulunduğu Negmar’daki yüzde 40 hissesinin satışı yine iptal edildi. Gübretaş’ınNegmar’daki hisseleri geçen ay yapılan ihalede 21 milyon 50 bin TL’ye Asyagaz’a satılmıştı. Gübretaş’ın, önceki gün KAP’a yaptığı açıklamada, Negmar hisselerinin satışına ilişkin olarak 18.11.2016 tarihinde yapılan ihalenin, rekabet koşullarının artırılmasını teminen ve değişen ekonomik koşullar da göz önünde bulundurularak iptal edildiği belirtildi.



İHALENİN İPTAL EDİLMESİ KAFALARI KARIŞTIRDI!

Gübretaş’ınNegmar Denizcilik Yatırım AŞ hisselerinin satışında sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Gübretaş, yüzde 40 hissesini satarak gemi işinden ayrılmak istese de bu satış işlemi bir türlü gerçekleştirilemiyor. Geçtiğimiz yıl 21 milyon 200 bin dolara satılan ancak daha sonra iptal edilen Negmar hisselerinin satışı bu yıl da gerçekleştirilemedi. Geçtiğimiz ay yeniden yapılan ihalede, 21 milyon 50 bin TL’ye Asyagaz’a satılmıştı. Ancak ne olduysa Gübretaş, bu satış işlemini yine iptal etti.

BAKANA TEŞEKKÜR MAİLİ!

Geçtiğimiz yıl yapılan ihalenin iptal edilmesinde Negmar’da yüzde 20 hissesi bulunan Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç’un etkili olduğu ileri sürülmüştü. Hatta Koç’un, kendisinin talebi üzerine bu satışın iptal edilmesinde etkili olan bir bakana da teşekkür maili gönderdiği iddiaları gündeme gelmişti. Geçtiğimiz ay yapılan ihale sonrasında da bazı milletvekillerinin satış işleminin iptal edilmesi için Ankara’da girişimlerde bulunduğu iddia edilmişti.

GÜBRETAŞ’A ZARARI BÜYÜK OLDU!

Geçen yıl yapılamayan bu satıştan dolayı Gübretaş’ın ciddi zarar ettiği ortaya çıkmıştı. Geçen yıl yapılan ihalede Negmar’ın yüzde 40 hissesine 21 milyon 200 bin dolar verilirken, bu yıl yapılan ihalede en fazla 21 milyon 50 bin TL verilmişti. Negmar hisselerindeki bu düşüşün nedeni olarak döviz kurlarındaki artışa paralel olarak şirketin borcunun artması gösterilmişti.

İHALEYE YENİDEN ÇIKILACAK

Gübretaş’ınNegmar’daki hisselerinin satışı için yeniden ihale yapılacak. Gübretaş’ın konuyla ilgili olarak KAP’a gönderdiği açıklamada şunlar kaydedildi: “Yönetim kurulumuzun 21.12.2016 tarihli kararı ile; yönetim kurulumuzun 28.10.2016 ve 18.11.2016 tarihli kararları doğrultusunda gerçekleştirilen Negmar Denizcilik Yatırım AŞ (Negmar) hisselerinin satışına ilişkin olarak 18.11.2016 tarihinde yapılan ihalenin, rekabet koşullarının artırılmasını teminen ve değişen ekonomik koşullar da göz önünde bulundurularak iptal edilmesine ve yeniden ihaleye çıkılmasına, alınan tekliflerin yönetim kurulu tarafından 12.01.2017 tarihindeki yönetim kurulu toplantısında değerlendirilmesine karar verildi.”

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Negmar Denizcilik’ten gübre fabrikaları ihalesi açıklaması





Kaynak: Milligazete
Eklenme tarihi: 26.12.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EGETAN Denizcilik
 SEAHORSE Shipping..
 DOLFİN Denizcilik..
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 TRANSPASİFİK deni..
 AKUA MARİN A.Ş.
 DELTA Marine Yach..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 CAN Dış Tic. ve L..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim