Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Okyanusta Çin Rusya gerginliği
Rusya'nın Pasifik sahilinde batan Çin bandıralı gemide gerçekleşen kurtarma operasyonu nedeni ile Pekin Moskova'yı ağır bir dille eleştirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Zhang Xiyun sekiz denizcinin kurtarılması için sürdürülen çalışmaları durduran Rusya'nın tavrını 'anlaşılamaz ve kabul edilemez' olarak niteledi.

Geçen hafta pazar günü gerçekleşen olayda sınır güvenliğini ihlal eden Çin kargo gemisine Rusya sahil güvenlik birimleri tarafından önce uyarı ateşi açılmış, kaptanın uyarı ateşlerini dikkate almayıp ihlale devam etmesi üzerine geminin arka kısmına ateş edilmişti. Kısa sürede batan gemi ve gemicilerin kurtarılması sürecinde yaşananlar nedeni ile Rusya ve Çin ilişkileri gerildi. Bölgede batan Çin bandıralı gemide bulunan 16 denizciden 8'i kurtarılırken, diğer sekiz denizci bindikleri botla birlikte dalgalara kapılmıştı. Sekiz denizci halen kayıp.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrey Nesterenko, Çin bandıralı geminin kaptanının sorumsuz davrandığı için kazaya neden olduğunu ifade ederek, "Elde edilen bilgilere göre Çin bandıralı New Star adlı kargo gemisi sorumsuz davrandı. Rus sahil sınırlarını ihlal eden gemiye yapılan uyarı atışları da dikkate alınmamış. Olayla ilgili gerekli soruşturma başlatıldı." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Federal Güvenlik Servisi sekiz denizcinin kurtarılamaması olayı ile ilgili Çin bandıralı geminin kaptanını suçladı. Bölgede araştırmaları sürdüren Rus kurtarma ekipleri sözcüsü sürdürülen kurtarma çalışmalarının sonunda hiçbir denizcinin cesedine ulaşılamadığını açıkladı. Sözcü Rus kurtarma gemisi Lazurit'in de üsse döndüğünü belirtti.

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Li Hui da Rusya Pekin Büyükelçisi Sergey Razov'u dışişleri bakanlığına çağırarak arama çalışmalarına devam edilmesini istedi. Li bölgede meydana gelen olay nedeni ile şok içinde olduklarını, kurtarma çalışmaları için sürdürülen çalışmaların da yetersiz olduğunu söyledi. Çin hükümeti kazanın nedeni ile ilgili de Rusya'dan gerekli araştırmayı yapmasını ve Çin'e gerekli sonuçları iletmesini istedi. Rozov da yaptığı değerlendirmede kazadan dolayı üzüntülü olduklarını, Rusya'nın sorumlu birimlerinin olayla ilgili inceleme başlattıklarını, sonuç alınır alınmaz Çin tarafının bilgilendirileceğini ifade etti.

Hong Kong merkezli New Star şirketine ait olduğu belirtilen geminin Rusya'ya pirinç getirdiği, kalitesiz ürün olması nedeni ile yükünü boşaltmasına izin verilmeyen geminin izinsiz bir şekilde Rusya'dan ayrıldığı ve kaçakçılık yaptığı iddia ediliyor.

Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 21.02.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HABAŞ Petrol Ürün..
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 TUAN Denizcilik
 AR-GAZ
 ALUNA ESTATES S.A
 ALİDAŞ Liman İşle..
 AQUANAUT Diving
 FERGÜN Denizcilik
 LALE Denizcilik
 ÇEBİ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim