Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk gemileri için kara liste korkusu !
Tayfasının maaşını ödemeyen, güvenlik açığı çıkan ve kalifiye çalışan bulundurmayanlar yüzünden gemilerimizin art arda uluslararası limanlarda kalması, Türk denizciliğinin sicilini bozdu, Bakanlık harekete geçti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ART arda limanlarda alıkonulan Türk gemileri yüzünden Türkiye’nin denizcilikte kara listeye alınmaması için harekete geçti. Türk gemilerinin uluslararası standartlara uymasını isteyen bakanlığın tespitlerine göre; alıkonular gemiler arasında, tayfasının maaşını ödemeyen de işten anlamayan personel çalıştıran da var.



2008’den beri uluslararası dolaşımda beyaz listede bulunan Türk gemilerinin konumunun korunması için harekete geçen Ulaştırma Bakanlığı, denizcilere uyarıda bulunarak, denizcilikte uluslararası kuralları belirleyen Paris Memorandumu’na uyulmasını istedi. Denizde can, mal güvenliği ve çevre temizliğinin önemine dikkat çeken bakanlık, geçtiğimiz dönemde dünya limanlarında alıkonulan Türk gemileriyle ilgili analiz yaptırdı.

Bakanlık analizine göre 2016’da Türk gemileri en çok Romanya, Yunanistan ve İtalya limanlarında alıkonuldu. En fazla kuru yük gemileri limanlarda tutulurken; İtalya’da Venice, Romanya’da Constanta, Yunanistan’da Rhodes, en çok Türk gemisi alıkoyan limanlar oldu.

Maaş vermeyen var

Son 3 yılda limanlarda tutulan Türk Bayraklı gemilerle ilgili analiz çalışmasına göre Cebelitarık’tan geçen bir Türk gemisi, tayfanın maaş alamadığı gerekçesiyle tutuldu. Cebelitarık’ı kontrol eden İngiltere, bir Türk gemisini de gemi adamı maaşının doğru hesaplanmadığı gerekçesiyle tuttu. En çok Uluslararası Emniyetli Yönetim (ISM) kodu nedeniyle sorun yaşayan Türk gemilerinden bir tanesi de “makine personelinin görevine aşina olmaması” nedeniyle limanda alıkonuldu. Palermoda üç gemi, can yeleklerinin yetersiz olması nedeniyle tutulurken, Yunanistan’da acil durum ışıklarının çalışmaması, Romanya’da yangın talimatının yapılmaması, Türk gemilerinin limanda kalmasına neden oldu.

‘Beyaz liste’ kolay ticaret

2004-2005 arası kara listede bulunan Türk gemileri, 2 yıllık gri listenin ardından beyaz listeye geçti. Gemi tutulmalarının artması halinde Türk gemilerine gri ve kara liste yolu gözükecek. Beyaz liste, Türk gemilerinin daha kolay ticaret yapması anlamına geliyor.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 11.01.2017




Share |




YORUMLARINIZ


tersaneciler
armatürler türk gemi personeline gemici olarak bakmıyor malesef. avrupadan aldıkları hurda kakalakları formaliteden tersanelerdre 20 gün bir ay beklettikten sonra, hiç bir tamir yaptırmadan denize indiriyorlar. tabii ne gerek var tersanede 10 bin 20 bin dolar niye versinlerki. ucuza çalışan gemiciler dururken. gemiciler tersane işçisi gibi gemiyi onarmaya düzeltmeye başlıyor. sonra gemicilerden gemicilik yapmalarını bekliyorlar. psj ler birazda işin bu tarafı ile ilgilenseler iyi olur bence.

Yazan: tersaneciler... - 7.03.2017 11:20:51


Parsonel
Şayet armatörler işe personel alırken yenilerden olur riye ilan verir staöeri gemici yağcı olarak çalıştırırsa maaş ve kumanya sorunu had saffhada olursa türk personelinin şikayetini psc ler dikkatte almaz armatörün yanında yer alırsa türk gemiciliği biter psc ler sadece maaş ve kumanya kontrolü yapsınlar ayın birinde maaş ların ödenmesini sağlasınlar altı ay içerisinde hiç bir gemi tutuklanmaz bunun böyle olruğunu psc lerde bjliyor
Yazan: Tahsin biçer - 5.03.2017 20:35:39


denetim
yıllardır Türk bayraklı gemi ve gemi firmalarında yaşanan sorun ucuz adam çalıştırma ve maaş ödememe ve çok geç ödemebu sorunları aşarsak personel sorunu düzelir an cak yabancı bayrağa geçince sorun zaten bitiyor ancak sorunlarmaaşkonusunda hiçbitmez ucuz adam zihni yeti bitmeli enbaşta.
Yazan: mücahit melih bilgiç - 12.01.2017 12:38:34




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HAKER Turizm Otel..
 İSTANBULLİNES Den..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 KERMANTRANS deniz..
 ELDAŞ Gemicilik
 ÖZSTAR Denizcilik
 PENNON Yat
 SENKRON Travel
 KALKAN Denizcilik
 EMEK MARIN Ltd. S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim