Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İzmit Körfezi'nde temizleme çalışmaları sürüyor
Dilovası'nda bir limandan sızarak İzmit Körfezi'nde Körfez ve Derince sahillerine kadar ulaşan fuel oil denizde kirliliğe yol açarken su kuşlarının da telef olmasına neden oldu. Limanın etrafına bariyerler çekilirken, bir acil müdahale ve iki temizlik şirketi temizlik çalışmaları yaparken, denizde su yüzeyindeki yakıt ise gemi alınarak temizleniyor.

Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada kirliliğin yaşandığı bölgeden numune alınarak TÜBİTAK'a analize gönderildiğini, liman çevresinde ve deniz yüzeyinde temizleme çalışmalarının kirlilik tamamen giderilinceye kadar süreceği belirtildi.




Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“12.01.2017 Perşembe günü Dilovası bölgesinden denize Fuel Oil döküldüğü ihbarı üzerine, Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Liman Başkanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri olay yerine intikal etmişlerdir. Tesiste bariyer çekme ve kirliliği temizleme çalışmaları tesis yetkilileri ve deniz çevresi yetkili acil müdahale firması tarafından başlatılmış, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından olay yerinden numune alınmış ve analize gönderilmiştir. Kirliliğe acil müdahale işlemleri gece boyu sürdürülmüştür.

13.01.2017 İzmit Körfezinin çeşitli yerlerinde deniz kirliliği olduğu ihbarları alınmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan havadan kontroller sonucu kirliliğin Dilovası bölgesinden geldiği gözlemlenmiştir. Liman Başkanlığı tarafından 2inci seviye kirlilik olduğuna dair Valiliğimize yapılan bildirim sonucunda, Valiliğimiz tarafından, 5312 sayılı Kanun ve ilgili bölgesel acil müdahale planı kapsamında, İl Kriz Merkezi (Bölgesel Koordinasyon Komitesi) kurularak çalışmalarına başlamıştır. Konu ile ilgili zarar tespit komisyonu kurulması çalışması başlatılmıştır. Deniz yüzeyindeki kirliliğin kaynağının analizle teyit edilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kirlilik kaynağından ve Yarımca kıyısından numune alınmış ve parmak izi analizi için TÜBİTAK’a gönderilmiştir. Söz konusu bölgede toplam 3 adet acil müdahale firması tarafından 350 personel görevlendirilerek temizlik çalışmalarına ağırlık verilmiştir. Ayrıca, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Seyit Onbaşı gemisi ve tahlisiye botu deniz operasyonlarını koordine etmek amacı ile olay yerine intikal etmiş, deniz temizleme çalışmalarını sürdürmektedir. Bunlara ilaveten tüm limanlar tarafından kendi personelleriyle temizlik işlemlerine destek vermektedirler. Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Liman Başkanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi teknik personelleri sahada çalışmalarını sürdürmektedirler.

Başlangıç safhasında Liman Başkanlığı tarafından Körfez bölgesinde gemi trafiği kapatılmış yapılan çalışmalar sonucunda kirlilik kontrol altına alınmış olup, gemi trafiği kontrollü olarak açılmıştır. Liman ve gemilerin temizliği yapıldıktan sonra yanaşma ve kalkmalarına müsaade edilmektedir. Kirlilikten etkilenen yaban hayvanlarına müdahale edilerek gerekli kurumlara yönlendirilmektedir. Kirliliğin başladığı andan itibaren hafta sonu dahil olmak üzere çalışmalar devam etmektedir. An itibariyle yer yer bölgesel kirlilikler olmakla birlikte kirlilik tamamen giderilinceye kadar temizliğe devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- İzmit Körfezi’indeki kirliliğin sebebi bulunamıyor !




Kaynak: kocaelibarisgazetesi
Eklenme tarihi: 16.01.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KONVOY Denizcilik
 KUTUP Denizcilik
 ŞENER Kardeşler D..
 KAMAN Denizcilik ..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 İSTANBUL Denizcil..
 SEACOR INTERNATIO..
 VEYSEL VARDAL Gem..
 AZAK Denizcilik
 ESENKIYI Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim