Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Milli gemilere Meteksan imzası
MİLGEM Projesi'neki korvetlerimizin en kritik sistemlerinden biri olan sonar sistemlerini üreten Meteksan Savunma, geçtiğimiz günlerde ilk kaynak töreni yapılan ve 2021'de göreve başlayacak olan İSTANBUL fırkateyni için de hazırlıklarına başladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının suüstü harbi, denizaltı savunma harbi, hava savunma harbi, keşif ve karakol görevlerini icra etmek üzere milli olarak geliştirilen ve inşa edilen MİLGEM gemilerinin en kritik alt sistemlerinden birini Sonar Sistemi oluşturuyor.

Suüstü gemilerinde mevcut ve sualtı hedeflerinin tespit ve takibi için kullanılan sonar sistemleri, muhtemel bir savaş sırasında gemiler için en önemli tehditlerinden olan denizaltı, mayın ve torpidolara karşı savunma harbinin temel bileşenini oluşturuyor.

KARİNAYA MONTELİ SONAR SİSTEMİ

Bu doğrultuda MİLGEM gemilerinde yer alan "Karinaya Monteli Sonar Sistemi", korvet ve fırkateyn gibi su üstü gemi platformlarına monte edilen, Denizaltı Savunma Harbi ve Mayın Sakınma görevlerini yerine getiren düşük-orta frekanslarda aktif ve pasif olarak çalışan bir sonar sistemi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının sualtı akustiği teknoloji alanındaki ihtiyaçlarını ileri teknoloji milli sistemlerle karşılamak adına sualtı akustiği alanında çalışan deneyimli bir mühendislik ekibi ve bilgi birikimi, savunma sanayii şirketlerimizden Meteksan Savunma Sanayii A.Ş. bünyesinde oluşturuldu, aynı zamanda önemli altyapı yatırımları gerçekleştirildi.



ÖNCEKİ GEMİLERDE BAŞARIYLA KULLANILIYOR

Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yer alan Araştırma Merkezi Komutanlığı tarafından ilk prototipi geliştirilen milli sonar sisteminin sanayileştirilme görevi Meteksan Savunma Sanayii A.Ş.’ye verilmişti. Üretilen sistemler projenin ilk iki gemisi olan TCG HEYBELİADA ve TCG BÜYÜKADA'da başarı ile kullanılmakta ve projenin 3'üncü ve 4'üncü gemileri için de Meteksan Savunma Sanayii A.Ş. bünyesinde üretim faaliyetleri devam etmektedir.

MİLGEM Projesi'nin devamı olan İ-Sınıfı Fırkateyn ve TF-2000 Hava Savunma Harbi Fırkateyn'i projeleri için de Meteksan Savunma Sanayii A.Ş. tarafından ürün yaşam döngüsü içinde iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına devam ediliyor. Bu platformlar için kullanıcı beklentileri ve teknoloji eğilimleri doğrultusunda geliştirilecek yeni nesil sonar sistemi önemli operasyonel üstünlüklere sahip ve uluslararası pazarda rekabet edebilir bir ürün olacak.

MSB, SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı, "Yerli imkanlarla üretilen 'Karinaya Monteli Sonar Sistemi' milli gururumuz MİLGEM ADA sınıfı korvetlerimizde kullanılıyor." şeklinde sosyal medyadan paylaştı.



Kaynak: Kanalahaber
Eklenme tarihi: 24.01.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAPT.ELSEK Intern..
 KOPUZ Denizcilik
 DMV Denizcilik
 ALBATROS Yatçılık
 FORSA Yatçılık
 TURGUT OKAN Deniz..
 CHEMTANKERS Shipp..
 DALICI Denizcilik
 ALZE Turizm
 TRIMORYA Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim