Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Alsancak ile Miami limanları kardeş oldu
İzmir Alsancak Limanı, dünyanın en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami Limanı ile kardeş liman oldu. Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri’nin limancılık ve kruvaziyer turizminde işbirliğinin önünü açacak Uluslararası Kardeş Liman Anlaşması, kruvaziyer sektörünün en büyük buluşması olan ABD’nin Fort Lauderdale şehrindeki Seatrade Cruise Global Fuarı’nda imzalandı.



İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin fikri ve mimarı olduğu kardeş liman anlaşması, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert ile Port Miami CEO’su Juan Kuryla tarafından imzalandı. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ile Türkiye Cumhuriyeti Miami Başkonsolosu Özgür Kıvanç Altan da imza töreninde şahit olarak hazır bulundu. Miami Limanı ile İzmir Alsancak Limanı'nı kardeş liman yapan törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Türk deniz ticaret filosunun 2016 rakamlarına göre 29 milyon DWT'luk kapasitesiyle dünyada 13'ncü sırada yer aldığını söyledi. Türkiye'nin kruvaziyer turizminde 2000'li yıllarda 800 binlerden 2 milyon yolcuya ulaştığını belirten Sert, 2016 yılında ise çeşitli sorunlardan dolayı yolcu sayısının 600 binlere düştüğünü ifade etti.�

KRUVAZİYER ATAĞI

Kruvaziyer turizminin eski günlere dönmesi için Türkiye'nin gerekli önlemleri aldığını ifade eden Sert, önümüzdeki sezonda kruvaziyer operatörlerinin rotalarını Türkiye limanlarına çevirmesi için Bakanlık olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydetti. İki ülke arasında anlaşmaya konu olan İzmir Limanı'nın, Türkiye'nin en donanımlı limanlarından biri olduğunu söyleyen Sert, kardeş liman anlaşmasıyla ABD ve Türkiye arasında denizcilik ilişkilerinde yeni bir bakış açısı kazandırarak, farkındalık oluşturma projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Miami-İzmir Kardeş Liman Anlaşmasıyla, her iki ülkenin denizcilik konusundaki birikimleri paylaşılırken, ortak girişim platformu oluşturulacağını sözlerine ekleyen Sert, Miami Limanı otoritesine özverili bakış açısından dolayı teşekkürlerini iletti.

İZMİR-MİAMİ DENİZ KÖPRÜSÜ

İmza töreninde konuşan Ports Miami CEO'su Juan Kuryla da, İzmir Limanı ile Miami Limanı arasında imzalanan Kardeş Liman Anlaşmasını önemsediklerini belirterek, bu anlaşmanın iki ülke arasındaki denizcilik ilişkilerinin gelişmesi ve güçlenmesini sağlayacağını söyledi. İzmir Limanı ve Miami Limanı otoritelerinin birbirleriyle bilgi paylaşımı sağlayacak bu anlaşma sayesinde tecrübelerin paylaşılmasını önünü açacağını ifade eden Kuryla, bu birlikteliğe katkı sağlamak için sabırsızlandıklarını vurguladı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise antik dönemden bu yana Anadolu’nun liman kenti olan İzmir ile yolcu ve yük taşımacılığında öne çıkan Miami arasında bir deniz köprüsü kurulduğunu söyledi. Öztürk, “2003 yılında kruvaziyer turizmine adım atan İzmir, kısa sürede Doğu Akdeniz’de gemilerin uğrak noktası oldu. Ancak ne yazık ki küresel kruvaziyer turizminin rotasının değişmesi ve güvenlik endişesi nedeniyle gemiler ülkemizi terk etti. Miami Limanı ile yapacağımız işbirliği ile ülkemiz ve şehrimiz kruvaziyer turizminde yeni bir başlangıç yapacaktır. İki liman arasında yapılacak işbirliği, Türkiye’nin tanıtımına önemli katkı koyacaktır. Miami ile İzmir’in bilgi ve deneyimlerini paylaşması sayesinde İzmir Limanı ve şehrimiz dünya liginde daha üst sıralara yükselecektirö dedi.

KARDEŞ LİMAN ANLAŞMASI NE GETİRİYOR?

Uluslararası Kardeş Liman Anlaşması, İzmir Alsancak Limanı ile Miami-Dade Dante B. Fascell Limanı’nı resmi olarak uluslararası kardeş liman olarak ilişkilendirdi. Her iki liman yük ve kruvaziyer operasyonları ile ilgili karşılıklı bilgi ve istatistik paylaşımı yapabilecek. Pazarlama faaliyetlerinde limanlar birbirlerini ön plana çıkartacak. Liman yapısı ve yük trafikleri ile ilgili teknik detaylar karşılıklı olarak paylaşılacak. Her iki liman karşılıklı olarak teknik ve finansal olarak, ortak paydada buluşarak gemi trafiğini ve liman operasyonlarını arttırıcı faaliyetlerde bulunacaklar. Her iki liman oluşturacağı çalışma grupları ile her türlü iş geliştirme ve eğitimle ilgili ziyaret ve faaliyetlerde yer alacak. İzmir ve Miami Limanları, diğer kardeş limanı ön plana çıkartacak faaliyetler içine girecek. Karşılıklı olarak her yıl kardeş liman konferansları ve bilgilendirme toplantıları yapılacak.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 17.03.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DUMAN Gemicilik v..
 AKUADEM Ltd Sti
 SAAT VE SAAT
 GRANDİ Gemi Kiral..
 NAUTİLUS Diving
 HDR Denizcilik
 TEAM SHIP Crew
 UTL Denizcilik
 AYGÜN Denizcilik ..
 GİSAN Gemi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim