Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcilik sektörü krize rağmen büyümeye devam ediyor !
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, "Denizcilik sektörü bir süredir önemli bir kriz yaşamakta. Ancak bu krizlerin, rekabet gücümüzü geliştireceğini, daha verimli çalışmaya yönlendireceğini ve krizin bitmesi ile kayıp yılların da süratle telafi edileceğini düşünüyorum. Denizcilik sektörümüz krize rağmen büyümeye devam ediyor." dedi.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz bölgeleri (IMEAK) Deniz Ticaret Odası adına UBM tarafından düzenlenen "14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı" İstanbul'da başladı.

Etkinliğin açılış töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Başkanı Murat Kıran ile sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Konuşmasına Türkiye'deki denizcilik sektörünün gelişimine ilişkin bilgi vererek başlayan Sert, özellikle Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ve ortamda yurt dışından gelen katılımcılara geldikleri için teşekkür etti.

Sert, sektörün bir araya gelmesinin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Denizcilik sektörü bir süredir önemli bir kriz yaşamakta. Ancak bu krizlerin, rekabet gücümüzü geliştireceğini, daha verimli çalışmaya yönlendireceğini ve krizin bitmesi ile kayıp yılların da süratle telafi edileceğini düşünüyorum. Denizcilik sektörümüz krize rağmen büyümeye devam ediyor. Hükümette denizci başbakan, denizci bakan ve denizci müsteşar ilk defa bir araya geliyor, bunu değerlendirmemiz lazım 2017'de. Son günlerde yapılan birkaç tane düzenleme ve değişiklikler sektöre önemli katkı sağladı.

Denizde sınırlar, sınır taşları yok. Denizcilikte, hangi dilden, hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun aynı hedefe yönelme ve birlikte iş yapma kültürünün, özellikle dünyadaki çatışmaların bu kadar yoğun olduğu bir dönemde tüm dünyaya örnek olması gerekiyor, bu konuda bir öncülük yapma görevi düşüyor ve denizciler de bunu zaten yapıyor."

"Politik sınırları aşan bir davranış ve sıkıştırma ile karşı karşıyayız"

IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan son 1 yılda zor bir dönem geçirildiğinin altını çizerek, "Bir Türk vatandaşı olarak yurt dışındaki algımıza çok üzülüyorum. Son aylarda hiç olmadığı kadar yurt dışındaki bir çok organizasyona katılıp, Türkiye'ye yapılan algı operasyonunun gerçeğini anlatmaya çalışıyoruz." dedi.

"Bizde savaş yok, her gün yüzlerce insan öldürülmüyor, sizin televizyonlarınızda gördüğünüz gibi bir durum yok Türkiye'de, bizde diktatör yok' diye anlatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullanan Kalkavan, fuarın en önemli süreçlerinden birinin gelen yabancı konuklar ve onların Türkiye izlenimi olduğunu söyledi.

Kalkavan, Türkiye'ye yönelik algıyı değiştirmek için herkesin en az bir kişiye bunu anlatması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gerçeğin onlara yansıtıldığı gibi olmadığını, bizim demokrasiyle yönetilen bir ülke olduğumuzu anlatmalıyız. 16 Nisan'da çok önemli bir referandumumuz var, sonuç ne olursa olsun ülke için en iyisi olacak ve yolumuza devam edeceğiz. Ama neden Türkiye'nin bu kadar ısrarla sıkıştırıldığını düşünmek lazım, devletler eliyle neden bu kadar yasaklama yapılıyor? Bu kadarını, bu kadar kötüsünü ben ilk defa gördüm. Türkiye olarak politik sınırları aşan bir davranış ve sıkıştırma ile karşı karşıyayız, bunu düşünmek zorundayız.

Türkiye olarak çok geriden başladığımız yarışta çok ciddi avantajlarımız var. Çok genç ve başarıya aç bir toplumuz, başarmak için çalışmak ve iyi olmak, iyi yetiştirmek, çocuklarımızı iyi eğitmek, her şeyden önemlisi kavga etmeden birlikte masada tartışabilmek zorundayız. Fikir ne olursa olsun, saygı, tolerans ve sevgiyle başaracağız."

Kalkavan, "vatan" kavramının önemine dikkati çekerek, katılımcılara düzenlenen fuarlara ve etkinliklere katılma ve oralarda yer alma, anlatma çağrısında bulundu. Türkiye'nin ve sektörün geleceğinin çok daha iyi olacağını vurgulayan Kalkavan, "Son 1 yılda olanları çok değerli bulan biriyim. FETÖ isteseydi bundan daha hayırlısını bize yapamazdı. Bu ülkeyi bu kadar birleştirip, üzerindeki ölü toprağını attırıp, kimin dost kimin gerçekten düşman olduğunu bize bundan iyi gösterecek bir durum olamazdı." diye konuştu.

GİSBİR Başkanı Kıran da fuarın Türk denizcilik sektörünün tüm dünyaya tanıtımı için önemli olduğuna işaret ederek, "Asya ve Avrupa arasında siyasi, kültürel ve ekonomik bir köprü olan ve dünyanın 18'inci büyük ekonomisine sahip olan Türkiye, gün geçtikçe büyümekte ve gelişmekte olan gemi inşa sanayisi ile dünya denizcilik sektöründe önemli bir yere sahip." dedi.

Türk tersanelerinin ticari ve askeri alanda gemi üretiminde geniş bir yelpazeye sahip olduğunun bilgisini veren Kıran, Türk tersanelerinin yeni gemi inşasının yanı sıra, tamir-bakım ve onarımda da son derece başarılı ve bölgede söz sahibi olduğunu söyledi.





Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 21.03.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ULUSAL Denizcilik
 RİZE İPEKYOLU Den..
 YILMAR Denizcilik..
 SERHAT Feribot A...
 SARIOĞLU Denizcil..
 ARAS Gemi Kurtarm..
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 TRANS KIBRIS
 TUNCMETE Denizcil..
 ADAFARM Su Ürünle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim