Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
4 Askerimizin şehit olduğu sahil güvelik botu kazasının görüntüleri ortaya çıktı
Rus savaş gemisi Caesar Kunikov’a refakat ederken yük gemisiyle çarpışıp alabora olan Sahil Güvenlik Komutanlığı botunun batış anına ilişkin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Ukrayna’nın Odessa Limanı’na doğru giden kuru yük gemisi M/V Tolunay ile KAAN 19 sınıfı TCSG 25 borda numaralı sahil güvenlik hücumbotu, 17 Ağustos 2016 sabahı İstanbul Boğazı’nda çarpışmış, hızla batan hücümbotta bulunan bot komutanı kıdemli üsteğmen Ali Rıza Yücel, ikinci komutan astsubay Yavuz Gökhan Şahin, er Sinan Göktaş ve uzman çavuş Bülent Demirkaya şehit olmuştu.

Hücumbot, o sırada Aralık 2015’te İstanbul Boğazı’ndan geçerken güvertesinde roketatarlı askerle görüntülenen Rus savaş gemisi Caesar Kunikov’u yakın takip etmekle görevliydi.

Hücumbotun takip ettiği savaş gemisindeki Rus askerlerin çektiği, yeni ortaya çıkan görüntüler, kazanın ne kadar ürkütücü olduğunu gözler önüne serdi.




Geminin Bulp kısmının altında kaldı

Ortaya çıkan görüntülerde, RS Caesar Kunikov’u Karadeniz’e çıkışına kadar izleme görevi verilen hücumbotun, 158 metre boyundaki 22 bin DW ton ağırlığındaki M/V Tolunay ile uzun süre yan yana gittiği görülüyor. Rus savaş gemisini yakından takip eden hücumbotun çok yaklaştığı yük gemisinin siren çalarak tehlikeyi fark ettiği ancak hızını kesmediği de gözleniyor. Sarayburnu açıklarına gelindiğinde hızını aniden düşüren hücumbotun dev yük gemisinin en güçlü yeri olan ‘Bulp’ kısmına çarptığı görülüyor. Geminin su altında kalan ve sert çelikle güçlendirilen kısmına çarpan sahil güvenlik botunun alabora olduğunu görüntüleyen Rus askerlerin aralarındaki konuşmaları dikkat çekiyor.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

- Bot faciasına 22.5 yıla kadar hapis istendi
- Sahil güvenlik botuyla çarpışan gemi Şehitler için tazminat ödedi
- Sahil güvenlik botu faciasında 3 tutuklama
- Şehit denizciler için GATA'da tören
- Yük gemisiyle çarpışan Sahil Güvenlik botu alabora oldu: 3 şehit



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 12.04.2017




Share |




YORUMLARINIZ


Geminin suçu ne?
Öncelikle kazada hayatını kaybeden Askerlerimiz için Allah'dan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Fakat burada kusur Sahil güvenlik botunda görünüyor. Boğaz geçişi yapan 22bin tonluk koca gemi düz rotasında giderken cart diye önüne girivermişler. Bu tonajdaki bir geminin bu durumda yapabileceği hiç birşey yoktur. Videolarda da herşey belli, daha neyin şikayeti yapılıyor ben anlayamadım.

Yazan: Yorumcu - 21.04.2017 22:49:54


şikayet ve öneri
madde 12 ye göre boğazdan transıt geçiş yapan gemılerın onunden aykırı gecıs yapmak yasaktır.kaan sınıfı sahıl guvenlık botları yüksek surat ve manevraya sahıp hafıf tonajlı teknelerdır ve cıft makınaya sahıptır.22.000 tonluk bır gemının yolunu bır anda sıfıra ındırmesı ve dönüş yapması mümküm değildir.bu kadar buyuk tonajlı gemıye cok yakın seyir yapılması ve onunde agır yolla ılerlenıp kocaman bır gemının yoldan cekılmesını beklemek mantığa uygun görünmüyor.ayrıca boğazda seyır emnıyetını tehlikeye düşüren balıkçı sandalları trol teknelerı balıkçı motorları.defalarca gemı kaptanları ve kılavuz kaptanların sektörlerı uyarmasına rağmen hıçbır zaman hıcbır önlem alınmamıştır sadece gereklı makamlara bıldırdık denılmektedır.ve bazı kılavuz kaptanlar tarafından ıstanbul boğazında seyır ve can emnıyetı olmadığı rapor edilmiş bu konuşmaların tutanaklara geçmesi istenmiştir.dilerimki gece vakti tüm ışıklarını kapatıp 3,5 kasa balık için bogaziçi köprusunun altında tam ortasında trol ceken boğazın ekseriya güney gırısınde trol ceken bu bölgede olta balıkclıgı yapan sandallara hıcbır gemı çarpmadan gecsın ve gereklı yaptırımlar alınsın elbette denızler hepımızın ama kurallar gel boğazın ortasında balık tut demiyor.kocaman gemılerın rotası uzerınde seyır emnıyetını tehlikeye sok demiyor.her kım her ne olursa olsun once can ve mal emnıyetı göz onunde bulundurulmalı ve denızde catısmayı önleme tuzugu geregı herkes ustune dusenı yapmalıdır. saygılarımla
Yazan: haklı kaptan - 13.04.2017 00:10:36




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORSA Tanker İşlet..
 PAPATYA Yat
 OF Shipping
 SERPEN Shipping
 MAK Denizcilik Ti..
 GÜRMAR Denizcilik..
 MİRA Denizcilik
 HDR Denizcilik
 KOTİLOĞLU Deniz N..
 ERS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim