Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yabancı bayraklı yatların yüzde 25'i Türk bayrağına geçti
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Türk vatandaşlarına ait yabancı bayraklı yatların yüzde 25'inde Türk bayrağına geçildiğini belirterek, "Dolayısıyla bu yaz bütün sahillerimizde Türk bayraklı tekneleri göreceğiz." dedi.

Aka, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi tarafından düzenlenen, "Türk Denizciliğine Bakış" konulu panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ihracat ve ithalatının yüzde 58'inin deniz yoluyla gerçekleştirildiğini, Türkiye'nin denizi dünya standartlarında kullanan bir ülke olduğunu söyledi.

Denizcilik sektörünün milli ekonomi içinde yüzde 9 payı bulunduğunu ifade eden Aka, Türkiye'de 172 uluslararası trafiğe açık sertifikalı liman bulunduğunu, Hopa'dan İskenderun'a kadar limanlarda 430 milyon ton yükün işlendiğini dile getirdi.

Türkiye'nin aynı zamanda çok önemli bir gemi inşa ülkesi olduğunu belirten Aka, "Tüm yurtta 80 tersanemiz var. Yıllık 22 milyon ton bakım onarım kapasitesine, 4,5 milyon ton da gemi inşa kapasitesine sahibiz. Gemi inşası çok önemli bir iş kolu. Türkiye burada çok önemli başarılara imza atıyor. Yüksek teknoloji gemi inşasında dünya çapında marka olma yolunda ilerliyoruz." diye konuştu.

"Yat inşasında dünya üçüncüsüyüz"

Türkiye'nin hem kapasite hem de dizayn, tasarım ve üretim kabiliyetleri açısından dünyanın en önemli 3 yat imalatçısından biri olduğunu söyleyen Aka, şöyle devam etti:

"30 bin kişinin doğrudan istihdam edildiği, en krizli dönemde bile doğrudan istihdam edildiği bir sektör. 64 marinada 25 bin tekneye, yat bağlama kapasitesi sunuyoruz.

Türkiye, gemici yetiştirmede de dünya için çok önemli bir kaynak. Türkiye 105 eğitim kurumuyla dünyada Çin'den sonra ikinci sırada. Dünyada 1,5 milyon gemi adamıçalışıyor. 180 bini tescilli, 110 bin gemi adamına sahibiyiz. Amatör denizcilerle 200 bin gemi adamına sahibiz."

Türk bayrağına geçen tekneler

Yabancı bayrak taşıyan Türk sahipli teknelerin Türk bayrağına geçmesi için çok büyük fırsatlar sağladıklarını anlatan Aka, şunları kaydetti:

"Bütün vergi, harç ve masraflardan muaf tutarak süre koymaksızın yabancı bayrak taşıyan Türk sahipli bütün teknelerin Türk bayrağına geçişi için cazip bir fırsat tanıdık. Formaliteler son derece basitleştirildi. Umduğumuzdan çok daha hızlı bir geçiş süreci yaşıyoruz. Geçiş için çok da talep var. Sektörün verilerine göre 6 bin civarı sahibi Türk yabancı bayraklı tekne var. Bugün itibarıyla bin 500'ün üzerinde tekne, çok kısa bir süre içinde Türk bayrağına geçmiş durumda. Yabancı bayraklıyatların yüzde 25'i Türk bayrağına geçti. Dolayısıyla bu yaz bütün sahillerimizde Türk bayraklı tekneleri göreceğiz."

Yabancı bayraklı tekne kullanan vatandaşları yeni düzenlemeden yararlanmaya çağıran Aka, "Bu fırsattan yararlanmayıp yabancı bayraklı tekne kullanmaya devam edenlere birtakım yaptırımlar gelecek. Türk bayrağı kaçılacak, utanılacak bir bayrak değildir. Uluslararası denizcilik teşkilatının beyaz listesindedir. Prestijli bir bayraktır. Tanınan vergi ve diğer haklarla yabancı bayrakta kalmanın hiçbir anlamı kalmamıştır. Türk bayrağına geçmelerini tavsiye ediyoruz. Gidişattan memnunuz. 6 bin teknenin çok büyük bir kısmını Türk bayrağına geçirmiş olacağız." dedi.




Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 19.04.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PROMOTE A.Ş.
 ESENKIYI Denizcil..
 HALİKARNAS Denizc..
 DERIN Denizcilik
 ENKA İnşaat
 NİKMARİNE
 ATLAS GRUP Denizc..
 MARDES Gemi
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 HACI İBRAHİM HACI..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim