Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Uluslararası sularda avcılık serbest
Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, denizlerde trol ve gırgır ağı ile avcılık yapılmasının 15 Nisan itibariyle yasaklandığını ancak getirilen düzenlenmeye uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla uluslararası sularda su ürünleri avcılığının yapılabileceğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gülbay, "1 Eylül 2016 tarihinde gırgır avcılığıyla başlayan 2016-2017 av sezonunda, 15 Nisan 2017 tarihi itibariyle tüm denizlerimizde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağı dönemine girilmiştir. Getirilen kurallara uymak kaydıyla; avlanma yasağının başladığı 15 Nisan tarihinden itibaren isteyen balıkçılarımız karasularımızın bitişiğindeki uluslararası sularda avcılık yapabileceklerdir. Ayrıca su ürünleri avcılık tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığı dönem boyu serbesttir" dedi.

Balık av sezonu içinde Trabzon’da 831 denetim yaptıklarına dikkat çeken Gülbay, bu denetimler sonucu 41 bin 181 TL para cezası kesildiğini ifade ederek "1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında 2016-2017 avcılık sezonunda idari para cezası, ruhsat tezkerelerinin askıya alınması, ürünlere ve avlanma araçlarına el konulması gibi yaptırımlar uygulanmıştır. Su ürünleri denetiminden sorumlu kurumlarla yakın işbirliği içerisinde yürütülen denetimler; denizlerde ve iç sularda, balıkçı gemilerinde, karaya çıkış noktalarında, yol güzergâhlarında, balık hallerinde ve perakende satış yerlerinde gerçekleştirilmiştir. Sezon içinde ilimizde 831 denetim gerçekleştirilmiş ve bu denetimler sonrasında tespiti yapılan 36 aykırılık sebebiyle 41 bin 181 lira idari para cezası uygulanmış ve 119 bin 580 kilogram hamsi balığına, 5 bin metre misina ağına el konulmuştur” diye konuştu.

Gülbay, 15 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında kalkan balığı avcılığının yasak olduğunu da hatırlatarak “Yasak öncesinde avlanan kalkan balıklarının il veya ilçe müdürlüklerinde stok tespiti yaptırılması halinde yasağın başlamasından itibaren en geç 7 gün içerisinde pazarlanması zorunludur. Uzatma ağıyla kalkan balığı avcılığı yapacak gemiler ruhsat teskeresinin verildiği il müdürlüğünden ‘’İzin Belgesi’ alması zorunludur. Kalkan avcılığında kullanılacak ağların göz açıklığı 400 mm.’den küçük olamaz ve avlanan balıklar bakanlıkça belirlenen yerlerden karaya çıkarılması zorunludur” şeklinde konuştu.

Yaklaşan yaz aylarında daha da artan sportif balıkçılık faaliyetleri konusuna da değinen Gülbay, ’’Sportif su ürünleri avcılığı 4/2 numaralı Amatör Avcılığı düzenleyen tebliğ ile düzenlenmiştir. Bu doğrultuda yer, zaman, boy ve sayı sınırları ile avcılığı tamamen yasak olan tırıvırı ve serpme gibi av araçlarıyla avcılık ta iç sularda yasaklanmıştır. Bu kapsamda sürdürülebilir avcılık için Bakanlığımızca getirilen düzenlemelere uyulması balıkçılığımız için önem arz etmekte olduğundan kurallara uyulmasında azami hassasiyetin gösterilmesi rica olunur” ifadelerini kullandı.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
14.04.2017 - Denizlerde av yasağı yarın başlıyor




Kaynak: İHA
Eklenme tarihi: 20.04.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GENTA
 ATN DENİZCİLİK SA..
 MARİNTEK Danışman..
 BOCA Denizcilik v..
 AKDEN Denizcilik ..
 ÇAĞATAY Denizcili..
 ADAKENT Gemi İşle..
 REYSAŞ Denizcilik
 DADAYLILAR Shippi..
 NİKEL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim