Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
DEKAŞ ile Marin Römorkör arasındaki 56 milyonluk davada sona yaklaşıldı
İzmit Körfezi'nde Kılavuzluk Hizmetleri veren ve kılavuz kaptanların kurduğu Deniz Kılavuzluk A.Ş ile armatörler ve gemi acentelerinin ortak olduğu Marin Römorkör ve Kılavuz İşletmeleri A.Ş. arasındaki ticaret anlaşmazlığından dolayı, devam eden davada sona yaklaşıldı.

Deniz Kılavuzluk A.Ş. (DEKAŞ) ile Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. (Marin Römorkör) arasındaki davada tahkim heyeti DEKAŞ'ın, Marin Römorkör'e 56 milyon 667 bin 460 TL tazminatı faiziyle birlikte ödemesine hükmetmişti. DEKAŞ tarafından tahkim kararının iptali talep edilmiş, denizcilik ihtisas mahkemesi görevini üslenen İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından ikiye karşı bir oyla DEKAŞ'ı mahkum eden tahkim kararı iptal edilmişti.

Marin Römorkör, İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilen iptal kararını temyiz ederek Yargıtay'a taşımıştı. Temyiz incelemesini yapan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, Marin Römorkör lehine verdiği bozma kararında İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin hakem kararının içeriğine müdahale edemeyeceğini belirterek, hakem kararının iptaline yönelik İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi kararını bozdu ve DEKAŞ'ın davasının reddinin gerektiğine hükmetti.

İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yargıtay bozma kararına uyması veya verdiği kararı diretmesi beklenirken, Yargıtay bozma kararından sonra yapılan üç duruşmaya rağmen henüz bir karar almadı.

12.04.2017 tarihindeki son duruşmadan birkaç gün önce yayınlanan Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu yetki kararnamesinde daha önce Marin Römorkör lehine muhalefet şerhi veren ve Yargıtay 11. Hukuk Dairesi kararı ile de görüşünün isabetli olduğu belirlenen üye hakim, beklenmedik bir şekilde başka mahkemede görevlendirildi.

İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesince yeni üye hakimin de katılımı ile oluşan heyet, ya Yargıtay bozma kararına uyup DEKAŞ’ın davasını reddederek Marin Römorkör’ün tahkim kararı ile hükmedilen alacağını tahsilinin önünü açacak ya da Yargıtay bozma kararına karşı şekilde DEKAŞ lehine verdiği ilk kararında direnecek.

İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yargıtay bozma kararına uyup DEKAŞ’ın davasını reddederek Marin Römorkör’ün tahkim kararı ile hükmedilen alacağını tahsilinin önünü açtığı takdirde, DEKAŞ faiziyle birlikte 100 milyon TL'ya yakın tazminatı, Marin Römorkör Şirketi'ne ödemek zorunda kalacak.

İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi'nce Yargıtay bozma kararından sonra verilecek karar merakla bekleniyor. Verilecek karar İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesinde yargılama sürecinde yaşananlara da ışık tutar nitelikte olacağı tahmin ediliyor.





Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 28.04.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZSAN
 DERİN Gemi işl.sa..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 AKMAN Dalış Merke..
 ESENYALI Gemi İşl..
 BOSMAR Gemi Acent..
 SAROS Dalgıçlık H..
 AKUA MARİN A.Ş.
 TEMEL Kum Çakıl v..
 REKA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim