Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Barbaros Hayrettin Paşa, Yunanistanı ürküttü
Akdeniz’de petrol ve doğalgaz için çok boyutlu sismik çalışmalarına 21 Nisan’da resmen başlayan Barbaros Hayrettin Paşa gemisi, Yunanistan’da gerginlik yarattı. Yunanistan Dışişleri ve Savunma Hükümet Konseyi’nin (KYSEA) ana gündem maddesi Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin sismik araştırmaları oldu. KYSEA’nın toplantı yaptığı gün Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele de TCG Gaziantep gemisiyle Barbaros’a selam vererek Yunanistan’a mesaj verdi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın geçtiğimiz haftalarda açıkladığı “Türkiye’nin Akdeniz’de çok boyutlu sismik ve sondaj stratejisi” kapsamında Türkiye’nin ilk etapta Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi ile 3 boyutlu sismik arama yapması, geminin 31 Mayıs’a kadar Akdeniz’de petrol ve doğalgaz araması öngörülmüştü.

Barbaros Hayrettin Sismik Araştırma Gemisi, 21 Nisan’da Doğu Akdeniz’e, MTA Oruç Reis gemisi ise Karadeniz’e gitti. İki ve üç boyutlu sismik arama yapabilen Barbaros Hayrettin Paşa’nın Doğu Akdeniz’de çalışmaya başlamasıyla Yunanistan’ın Kathimerini, Ethnos, Dimokratia ve Naftemporiki gibi gazeteler eleştirel yayınlar yaptı. Bu yayınların ardından Yunanistan Dışişleri ve Savunma Hükümet Konseyi KYSEA, Başbakan Çipras’ın başkanlığında toplandı.

İki saat süren toplantının ana maddesi, Barbaros’un sismik araştırmaları; ikinci maddesi ise Türk Deniz Kuvvetleri’nin Doğu Akdeniz’deki kesintisiz devriyeleri ve Kıbrıs Adası açıklarında ilan ettiği gerçek mermi atış sahaları oldu. Yunanistan’daki 26 Nisan’da gerçekleştirilen toplantının yapıldığı gün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele de TCG Gaziantep gemisiyle Barbaros’a selam vererek Yunanistan’a mesaj verdi.

Yunan basını da yazdı

Oramiral Bostanoğlu ve Oramiral Kösele’nin TCG Gaziantep’i ve sismik gemi Barbaros’u ziyareti, Türkiye’nin bu sözleşmelere sert tepkisi olarak değerlendirildi. Türkiye’nin deniz yetki alanlarında izinsiz hidrokarbon arama ve çıkarmaya hiçbir şekilde izin vermeyeceği mesajı içeren ziyaretin, Yunanistan’da rahatsızlık yarattığı ifade edildi.

Yunan basını da, KYSEA’nın toplantısının ardından Yunanistan’ın soğukkanlı bir politika izleyeceğini ve duyulan rahatsızlığı Avrupa Birliği, NATO ve Birleşmiş Milletler nezdinde sürekli gündeme getireceğinin altını çizdi. Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini provokasyon olarak yansıtma fikrinin oy birliğiyle kabul edilmesi ve toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmaması da dikkat çekti.

Deniz Kuvvetleri devriye geziyor

Türk Deniz Kuvvetleri, 2006 yılından beri Doğu Akdeniz’deki milli çıkarlarımızı korumak, Ceyhan ve Yumurtalık çıkışlı stratejik petrol ulaştırmasının güvenliğini sağlamak için sürekli devriye geziyor. Deniz Kuvvetleri, gözetleme sistemlerinin yanı sıra fırkateynler, hücumbotlar ve yeni tip karakol gemileri ile su üstünden, denizaltılar ile su altından ve deniz uçak ya da helikopterleriyle ile Akdeniz Kalkanı Harekâtı’na katılıyor.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 29.04.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NEGMAR Denizcilik..
 SELEN Denizcilik
 PASİFİK Denizcili..
 KALAMIŞ Denizcili..
 LAGON Shipping De..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 ERŞEN Denizcilik
 STFA Deniz İnşaat
 UTL Denizcilik
 HDR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim