Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Lüks yatçılık Turizmdeki krizden etkilenmedi
Durgun geçen turizm sezonunda lüks yat kiralamaları için rezervasyonlar şimdiden yüzde 80'e dayandı. Lüks mavi yolculuktaki bu ilgiyi gören V Yatçılık, orta büyüklükte bir cruise siparişi verdi.

Geçen yılı hem gelir olarak hem de turist sayısı olarak oldukça büyük bir kayıpla kapatan turizm sektöründe lüks yatçılık hizmetleri krizden daha az etkilendi. Akdeniz koylarında özel yat kiralama hizmeti veren V Yatçılık Genel Müdürü Fatih Aydın, haftalık 10 bin euroyu bulan tatil paketlerinin şimdiden yüzde 80 doluluk oranına ulaştığını ve ilgiyi karşılamak için 8 lüks motor yat bulunan filolarını büyütmeyi hedeflediklerini söyledi. Deniz turizminde lüks tatil anlayışı kapsamında daha önce verdikleri siparişlerin bu sezon içinde kendilerine teslim edileceğini ifade eden Aydın, orta büyüklükteki ilk yerli cruise gemisini de bu anlayışta hizmete sokacaklarını açıkladı.



Dev firmaların CEO'ları sırada bekliyor

Geceliği iki bin eurodan başlayan yat tatilini tercih edenlerin arasında Türkiye'nin en büyük şirketlerinin CEO'larından dünyaca ünlü teknoloji devlerinin sahiplerine kadar çok sayıda aile bulunuyor. Müşterilerin yat kiralayarak ıssız koylarda gözlerden uzak bir tatil geçirdiğini dile getiren Aydın, çok sayıda iş adamının şimdiden yer ayırttığını dile getirdi. Aydın, ayrıca turizm sektöründeki olumsuz havadan hiç etkilenmediklerini özellikle yabancı uyruklu müşteri sayısında sürekli bir artış yaşadıklarını belirtti.

Haftalık 10 bin euro

1 milyon liralık yatların senelik giderlerinin ve vergi masraflarının çok yüksek olduğunu dolayısıyla kiralama faaliyetlerinin insanlara çok daha cazip geldiği kaydeden Aydın, "Bir yatta 8 kişilik bir aile haftalık 10 bin euroya tatil yapabiliyor. Türkiye'de çoğu lüks otelden daha az maliyetli bir seçenek olmasından dolayı insanlar tarafından tercih ediliyor" dedi.

İlk yerli cruise gemisi

2009 yılında 1 lüks motor yat ile İstanbul'da hizmet vermeye başlayan firma şimdilerde 8 lüks motor yattan oluşan bir filoyla hizmet veriyor. Firmanın yakın zamanda gerçekleştirmeyi planladığı iki de hedefi var. Birincisi filosundaki yat sayısını ikiye katlamak ikincisi ise klasik cruise tatil anlayışından farklı hizmet verecek Türkiye'nin ilk yerli cruise gemisini hizmete sokmak. İki hedef için siparişler verilmiş durumda. 15 milyon dolara malolması beklenen cruise gemisinin çizimleri hazırlanmış yakın zamanda inşasına başlanacak. 1Orta büyüklükte olacak gemi de odalar ve hizmet yine lüks tatil anlayışına göre şekillendirilecek.

Özel aşçı ve çocuk bakıcısı

Firma tarafından sunulan hizmetlerin başında özel aşçı, çocuk bakıcısı, kadın kaptan, oyun konsolları, masaj gibi hizmetelerin yanında VİP transfer ve helikopter ile ulaşım da bulunuyor.




Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 02.05.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORSA Tanker İşlet..
 KDE Marine
 RANA Denizcilik
 HASRETLER Gemicil..
 IBC Güler Dış Tic..
 CSM Denizcilik ve..
 EFOR Denizcilik
 HACIÖMEROĞLU Deni..
 MAYAMARINECYPRUS ..
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim