Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Sahil güvenlik kum hırsızlarına göz açtırmıyor
Sahil Güvenlik ekipleri Karadeniz’de Riva ve Ormanlı mevkilerindeki kum rezerv alanlarına dadanan hırsızlara göz açtırmıyor. Başka şirketlere ait ruhsatlı alanlardan her gece tonlarca kum çalan vurguncuların oyunlarını deşifre eden Sahil Güvenlik ekipleri suç üstü yakaladığı hırsızlara ceza yağdırıyor.



Sahil güvenlik ekipleri Karadeniz’de Riva ve Ormanlı bölgesinde başka şirketlere ait ruhsatlı alanlardan kum çalan hırsızlara karşı amansız bir mücadele veriyor. Hırsızların 'AIS' oyununu deşifre eden ekipler, bu kez de hırsızlık yapılan bölgelerde nöbet tutmaya başladı.

SAHİL GÜVENLİK NÖBETE BAŞLADI

Karadeniz'de şirketlere ait ruhsatlı alanlara dadanan kum hırsızlarının, yakalanmamak için gemilerde konum ve kimlik bildirmeye yarayan AIS cihazını kapattığı ve

hırsızlık boyunca da açmadıkları belirlendi. Hırsızlık yapılan alandan uzaklaştıktan sonra cihazların yeniden sinyal göndermeye başladığı belirlendi. Bu oyunu bozarak

peşpeşe operasyonlarla binlerce liralık ceza yazan Sahil Güvenlik ekipleri, hırsızlığın arkası kesilmeyince söz konusu bölgelerde nöbet tutmaya başladı.

6 KORSAN GEMİ YAKALADILAR

Geçtiğimiz hafta piyasaya sürdükleri kumdan milyonlarca lira vurgun yapan 6 korsan kum gemisini operayonla yakalayan Sahil Güvenlik ekipleri binlerce lira ceza yazdı.

Seyir halinde, demirleme durumunda ve limanda beklerken açık tutulması gereken AIS cihazını kapatan kum korsanlarının 1250 TL'lik cezayı göze alarak İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de tehlikeye davetiye çıkarttıkları belirtiliyor.

MİLYONLARCA LİRALIK VURGUN

İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi tarafından ruhsat karşılığında tahsis edilen kum çıkarma alanı ilan edilen bölgelerden çıkarılan kumlar, piyasaya fatura karşılığında sunuluyor. Kum rezerv alanlarının tespit edilmesi ve kapasite ile kesilen fatura arasındaki dengenin denetlenmesi nedeniyle vergi kaçağına göz yumulmuyor. Ancak kendilerine tahsis edilen alanlar yerine farklı noktalardan kum hırsızlığı yapan korsan kum konteynerleri, çıkardıkları kumu faturasız şekilde piyasaya sürerek milyonlarca liralık haksız kazanç elde ediyor.

FETÖ İLE HIRSIZLAR İŞ BİRLİĞİ YAPTI

Kum işletmecileri, 15 Temmuz öncesine kadar ruhsatlı alanlardan kum hırsızlığı yapılmasına adeta göz yumulduğunu, FETÖ ile kum hırsızları arasında işbirliği yapıldığını ifade ediyor. Ancak 15 Temmuz sonrasında Sahil Güvenlik ekiplerinin hırsızlara göz açtırmadığı iki günde 6 gemiyi suçüstü yakaladığı belirtiliyor.

KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYORLAR

AIS (Automatic Identification System) Otomatik Tanımlama Sistemi olarak adlandırılan cihazın bütün gemilerde bulundurulma zorunluluğu var. Seyir halinde, demir atıldığında ve hatta limana çekildiğinde dahi açık tutulması zorunlu olan cihazın kapalı olduğu tespit edildiğinde 1250.00 TL ceza kesiliyor. Üç kez ihlal edilmesi durumunda ise geminin bağlı bulunduğu limana bildirilerek gemi seferden men ediliyor. Bu tespitler sahil güvenlik botları, trafik kontrol istasyonları ve pilot istasyonları tarafından tespit edilerek liman başkanlığına yazılıyor.




Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 08.05.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 TUAN Denizcilik
 LİDER Gemi San.Tu..
 AKASYA DENİZCİLİK
 SALMAKİS Turizm Y..
 TRIO Denizcilik İ..
 OZKAN DENİZCİLİK
 ELKENZ Denizcilik..
 EGE RORO
 CSR Denizcilik Sa..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim