Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
''Mavi Marmara ve Ümmet'' konferansı
Mavi Marmara gemisinde yaşamını yitirenlerden Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu, "Bir gemi ne yaptı biliyor musunuz? Bir gemi dengeleri altüst etti. Hz. İbrahim'in ateşini söndürmeye giden o topal karınca vardı ya... Mavi Marmara tıpkı onun gibi bir damla suydu." dedi.

Topçuoğlu, Kastamonu Üniversitesi İnsani Yardım Topluluğu tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Mavi Marmara ve Ümmet" konferansında, Mavi Marmara gemisinde eşiyle kendisinin de bulunduğunu söyledi.



Müslümanlar arasında birlik beraberliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Topçuoğlu, "Bölünmüşüz, paramparçayız. Tıpkı Filistin'in bölünmüşlüğü gibiyiz." ifadesini kullandı.

Alışmanın Müslümanların düştüğü en kötü durumlardan biri olduğunu belirten Topçuoğlu, insanın kim olduğunu bilip ona göre davranması gerektiğini anlattı.

Topçuoğlu, "İslami kimliğimiz sadece örtüden ibaret olmasın. Örtüyü de takınca moda kavramından gitmeyin. 'Üstü Mekke, altı Paris' olmayın. Erkeklerimizin de gözlerini Mekkeleştirmesi lazım. Bizler kendi nefislerimize sahip olmazsak, gelirler nefislerimizi alırlar, istediklerini ekerler. Yüzyıllar sonra da onu biçmeye gelirler." diye konuştu.

Topçuoğlu, Mavi Marmara gemisi yola çıkarken bir şey yapamayacağını iddia edenler olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bir gemi ne yapabilir?' dediler. 2010 yılında Mavi Marmara yola çıktıktan bu güne kadar 7 yıl geçti. O günden bugüne kadar dünyada ve Türkiye'de bu sürecin nasıl sonuçları olduğunu yakından takip ettim. Bir gemi ne yaptı biliyor musunuz? Bir gemi dengeleri altüst etti. Hz. İbrahim'in ateşini söndürmeye giden o topal karınca vardı ya... Mavi Marmara tıpkı onun gibi bir damla suydu."

Mavi Marmara gemisine saldırının yaşandığı geceyi anlatan Topçuoğlu, şunları kaydetti:

"Yaralılarla ilk karşılaştığımda ellerim titredi. Kurşun birinin bacağına girmiş, paramparça etmiş. Kaval kemiğiyle birlikte fırlatmış. Hani 'sahte mermi' dediler ya... Sahte mermilerle biz şehitlerimizi toprağa verdik.Tıpkı 15 Temmuz'a 'tiyatro, oyun' dedikleri gibi. Evet, bir oyun oynanıyor ama bizim üzerimize oyunlar oynanıyor. Maalesef o oyunlara biz de katılıyoruz. Akıllı olup oyunlardan en az zararla çıkmamız gerekiyor. Ülkemiz için, ülkenin şehitleri adına kalplerimizin bir atması gerekiyor."

Konferansa Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, Kastamonu Üniversitesi İnsani Yardım Topluluğu Başkanı Meryem Göbekli ile öğrenciler katıldı.




Eklenme tarihi: 12.05.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SANCAK Den. Nak. ..
 İDÇ Denizcilik
 HAKER Turizm Otel..
 MY SHIP Group S.A..
 MARİNTEK Danışman..
 ATASOY Uluslarara..
 REKA Denizcilik
 İÇDAŞ A.Ş.
 TUNA Denizcilik
 NOVA Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim