Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Kuşadası esnafı gemi müşterilerine teşviği bekliyor
Dev kruvaziyer gemilerin seferlerini iptal ettiği Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde sıkıntılı günler yaşayan esnaf, hükümetin gemi yolcularına yönelik 30 dolarlık destek açıklamasının hayata geçirilmesini bekliyor.

Kuşadası esnafının sorunlarının ve çözüm önerilerinin masaya yatırılması amacıyla düzenlenen toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör, Tura Turizm Müdürü Ali Kuluyever, Kuyumcular Derneği Başkanı Özgür Evran ile liman bölgesi esnafı katıldı. Kuşadası limanını işleten Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör, 2018 sezonunun daha iyi göründüğünü, 2019 yılında ise normale dönüleceğini öngördüklerini ve İstanbul Limanı'ndaki çalışmaların Kuşadası Limanı'nı da etkilediğini söyledi. Güngör şöyle dedi:
"2016 yılında da yüzde 40 oranında kayıp yaşamıştık ama 2017 büyük kayıpla geçiyor. Bu yılı 134 gemi ve yaklaşık 140 bin yolcuyla kapatacağımızı düşünüyoruz. Bakanlıkça çalışması devam eden teşvik paketi içinde yer alan 30 dolar desteğin bir an önce çıkmasıyla, bölgede olan bazı gemiler rotasını yine eylül-ekim aylarında Kuşadası'na yönlendirecek."



TANITIMA AĞIRLIK VERİLİYOR

Esnafın sıkıntılarını ve şikayetlerini dinleyen Belediye Başkanı Özer Kayalı da şunları söyledi:
"30 geminin rezervasyonu Kuşadası için az da olsa bir can suyu olacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ve kruvaziyerlerle turist getiren işletmelere yönelik olarak yolcu başına 30 dolar teşvik verilmesini öngören paket onaylanacak olursa turizme büyük katkı sağlayacaktır. Şu an için bu zor süreci atlatabilmek ve Kuşadası'nı bir cazibe merkezi konumuna getirebilmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından gazetecileri davet ediyoruz. Tanıtım çalışmarına ara vermeden devam ediyoruz. Aydın'da bulunan bir çok kurumla beraber Aydın Turizm Tanıtma Platformu'nu kurduk ve sürekli bilgi alışverişinde bulunuyoruz."

ÇARŞILARA AVM MANTIĞI ÖNERİSİ

Toplantıda konuşan KUTO Başkanı Serdar Akdoğan; özellikle liman bölgesi için sadece gemiden inen yolcuya bağlı kalmadan, yerli turiste de yönelik farklı bir vizyon oluşturulması gerektiğini belirtti. Belediyenin kiraladığı Kervansaray'da yapılacak yeni düzenlemeyle de bölgenin hareketleneceğini söyleyen Serdar Akdoğan, bir dernek kurularak, her caddeden yönetime temsilci seçilmesini ve Kuşadası çarşılarının alışveriş merkezi mantığında, özel güvenlikle ve belli bir düzen içerisinde yönetilmesini önerdi. Desteklenen önerinin görüşülmesine önümüzdeki günlerde devam edileceği belirtildi.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 05.06.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 INDEKS A.Ş
 FARİN Turizm
 H M Denizcilik
 DALYAN Denizcilik
 YALOVA Sualtı Su ..
 ONURSAN
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 DALICI Denizcilik
 SERAKİ Turizm Ltd..
 KALKAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim