Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Sebat' yardım gemisi Somali'ye ulaştı
Türk Kızılayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla düzenlenen "Umudu Ol" kampanyası çerçevesinde 4 Haziran'da Mersin Taşucu Limanı'ndan yola çıkan "Sebat" isimli yardım gemisinin Somali'nin başkenti Mogadişu'ya ulaştığını bildirdi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mogadişu’da Kızılay ve yerel yetkililer tarafından karşılanan 13 bin tonluk insani yardım malzemesi gerekli işlemlerin ardından 17 Haziran Cumartesi günü boşaltılarak, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlanacak.



Kızılay, AFAD, TİKA ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle hazırlanan "Sebat" isimli gemideki 13 bin tonluk şeker, un ve diğer gıda maddeleri 3 milyon kişinin bir aylık ihtiyacını karşılayacak boyutta. Gemide ayrıca ilaç, tıbbi malzeme, teşhis laboratuvarı ve iş makineleri de bulunuyor.

Gemilerin içerisinde taşınan yük Somali bölgesinde Somali Kızılayı ile yerel yetkililerle ve Kızılay’ın Somali delegasyonu aracılığıyla ülkenin bütün bölgelerine, özellikle kuraklığın vurmuş olduğu bölgelere dağıtılacak.

Açıklamada Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın sözlerine de yer verildi. Geminin planlandığı gibi bir problem olmadan Somali’ye ulaştığını belirten Kınık, bu gemiyle Somali'ye gönderdikleri gemi sayısının 12’ye ulaştığını hatırlatarak, "Aynı zamanda 85 bin ton gıda malzemesi ve insani yardım malzemesini de sadece Somali'ye göndermiş oluyoruz. Bu bizim için bir gurur kaynağı, bir övünç meselesi ama insanlığa olan borcumuzu bir şekilde ödediğimiz için de sorumluluklarımızı yerine getirmiş oluyoruz." dedi.

Kınık, Sebat gemisine benzer 2 geminin daha hazırlandığını, bundan sonraki geminin Yemen'e gideceğini ve aynı yükü taşıyacağını da aktardı.

************

Somali’den sonra bir gemi de Filistin’e

Küresel İnsani Yardım 2016 Raporu’na göre millî gelirine kıyasla dünyada en çok yardım yapan ülke konumunda olan Türkiye, mazluma yardım seferberliğini bayram öncesinde de devam ettiriyor. 4 Haziran’da Somali’ye “Umudu Ol” isimli yardım gemisiyle 13 bin ton insani malzeme gönderilmesinin ardından bu defa Filistin’e yardım ulaştırılıyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) koordinasyonunda 15 bin tonluk bir gemi yarın Filistin’e doğru yola çıkacak. Gıda kolileri ve temizlik malzemelerinin yanı sıra kırtasiye setleri, oyuncak, bayramlık giysiler ve tekerlekli sandalye taşıyan geminin bayram öncesinde Gazze’ye ulaşması bekleniyor.

AMBARGOYU TÜRKİYE KIRMIŞTI

Gazze’ye yıllardır ambargo uygulayan İsrail, 26 Haziran 2016’da Türkiye ile varılan mutabakatın ardından bölgedeki insani durumu iyileştirmeye yönelik iş birliği yapacağını kabul etmişti. Anlaşmayla birlikte Gazze’ye insani yardım dâhil sivil amaçlı malzemenin girişinde kolaylık sağlanmış ve altyapı yatırımlarının önü açılmıştı.




Kaynak: AA
Eklenme tarihi: 16.06.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DESTİNA Deniz Taş..
 SANBER Denizcilik..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 TRANSATLANTIK Den..
 ZRC Denizcilik
 MEDITERRA LINE
 JUNIORORCUN Yat İ..
 ÇAVANOZ Motor
 ALDEBARAN Gemi İş..
 B.A.S.K
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim