Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Ukrayna, Rusya'nın inşa ettiği Kerç köprüsünden şikayetçi
Ukrayna, Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesi (UDHM) aracılığıyla Rusya'dan tazminat almayı planlıyor.

Ukrayna, Rusya’nın, 1982 Birleşmiş Milletler (BM) Deniz Hukuku Sözleşmesi'ni ihlal ettiğini gösteren kanıtları toplamaya devam ediyor. Ukrayna’ya göre, Rusya tek taraflı olarak Kerç Boğazı'nda gemi geçişini kısıtlayarak uluslararası yasaları ve Ukrayna’nın iç suları, karasuları, Karadeniz ve Azak denizlerindeki münhasır ekonomik bölge ve kıta sahanlığı üzerindeki yasal yetkisini ihlal ediyor.



Daha önce Rusya Ulaştırma Bakanlığı, Kerç Köprüsü'nün destek direklerinin dikilmesi için Ağustos ve Eylül aylarında toplam 23 gün için boğazdaki trafiği kısıtlamayı planladığını duyurmuştu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Altyapı Bakanı Yardımcısı Yuriy Lavrenyuk, Kerç Köprüsü kurulduktan sonra, Rusya’nın tek taraflı olarak belirlediği gemi parametrelerinin, Azak Denizi'nde faaliyet gösteren Berdyansk ve Mariupol ticari limanlarının çalışmalarını kısıtlayabileceğini ifade etti. Lavrenyuk’a göre köprü inşa edildikten sonra geçme derinliği büyük olan gemiler, Kerç Boğazı'ndan geçemeyecek, ayrıca Rusya 23 gün için boğazı trafiğe kapatırsa, Ukrayna devlet limanları yaklaşık 500 milyar grivna (19 milyon dolar) zarar görecek.

Ukrayna Altyapı Bakanı Yardımcısı, “Bu sebepten ötürü Ukrayna’nın, Rusya’nın yürüttüğü faaliyetler dolayısıyla zarara uğraması sebebiyle tazminat talep etme hakkı var. Ayrıca, Rus tarafının tek taraflı faaliyetleri, Ukrayna deniz bölgesine ait olan deniz ortamında fiziksel değişikliklere yok açıyor.” dedi.

Daha önce Ukrayna'nın Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesi'nde Rusya’ya karşı işgal ettiği Kırım yakınlarında yasa dışı olarak doğal kaynak çıkarmasına ilişkin dava açtığı bildirilmişti.

İlgili mahkeme Ukrayna’nın kendi doğal kaynaklarını kullanamama, Rusya’nın Kerç Köprüsü'nü ve diğer geçitleri inşa ederken yaptığı yasa ihlalleri ve Kırım yakınlarındaki arkeolojik hazinelerin kontrolsüz çıkarılması hakkındaki iddiaları inceleyecek.




Kaynak: Kırım Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 30.06.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OBA Den. Pet. İnş..
 MARİN Römorkör ve..
 AKIN AKSU Yat
 CVS Denizcilik
 AYKOP Gemi
 CATONI Deniz İşle..
 THH Shipping
 İSTKUM Denizcilik
 LAGON Shipping De..
 DOĞANBEY Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim