Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenlerle kutlandı
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, yurt genelinde törenlerle kutlandı. İzmir'de yapılan halat çekme yarışması büyük ilgi gördü.

Türkiye’deki liman kullanımının ve Türk kara sularındaki ticaretin Türk vatandaşları tarafından yapılmasınını sağlayan Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girdiği tarih olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı tüm yurtta törenlerle kutlandı.

İZMİR’DE HALAT ÇEKME YARIŞMASI DÜZENLENDİ

İzmir Cumhuriyet Meydanı’na yapılan kutlamalarda denizci halat bağlama çeşitlerinin gösterildiği sergi de yapıldı. Sergide birçok bağlama yönteminin uygulandığı halatlar büyük ilgi gördü. Bu arada törenin en dikkat çeken ve eğlenceli yönü de, protokol ve öğrenciler karmasının geleneksel halat çekme yarışı oldu. Çimlerin üzerindeki halat çekme yarışmasında renkli görüntüler, yaşandı. Otizme dikkat çekip farkındalık yaratmak için bazı katılımcıların ‘otizim’ yazılı tişörtler giydiği tören sonrasında başarılı yelkencilere, plaket ve başarı belgeleri dağıtıldı.

MERSİN’DE ŞEHİTLER ANISINA ÇELENK

Mersin'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda ve sahilde düzenlenen törenle kutlandı. Törende, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Mersin Liman Başkanı Murat Harun Baştürk, Refah Şehitleri Anıtı önünden tüm deniz şehitleri anısını denize çelenk attı.

Antalyta’daki kutlamalarise Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Antalya Liman Başkanlığı, Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanlığı ve TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanlığı çelenklerini sundu.

KABOTAJ KANUNU NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kendi limanlarına ve yurttaşlarına deniz ticareti konusunda tanıdığı ayrıcalık olan Kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe girdi.

Bu yasaya göre; akarsularda, göllerde, Marmara denizi ile boğazlarda, bütün kara sularında ve bunlar içinde kalan körfez, liman, koy ve benzeri yerlerde, makine, yelken ve kürekle hareket eden araçları bulundurma; bunlarla mal ve yolcu taşıma hakkı Türk yurttaşlarına verildi. Ayrıca; dalgıçlık, kılavuzluk, kaptanlık, çarkçılık, tayfalık ve benzeri mesleklerin Türk yurttaşlarınca yerine getirilebileceği belirtildi. Yabancı gemilerin yalnız Türk limanlarıyla yabancı ülkelerin limanları arasında insan ve yük taşıyabileceği kabul edildi. Osmanlı Devleti’nin kapitülasyonlar çerçevesinde yabancı ülke gemilerine tanıdığı ayrıcalıklar Lozan Barış Antlaşması’yla 1923 yılında kaldırılmıştı.



Eklenme tarihi: 02.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MIRAY Internation..
 ARTUR Teknesi
 DELTA Marine Yach..
 GÖCEK Yatçılık
 HACI ŞABAN ZORER ..
 CİHAN Gemi Elektr..
 MED MARİNE Kılavu..
 DELTA NAVIGATION ..
 PASİFİK Gemi Onar..
 BAYRAMOĞLU Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim